Esmaspäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Kaerahelbepuder
Kaerahelbed | 200 g |
Vesi | 1 l |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
Võileib suitsukanavõidega
Majonees | 10 g |
Või 80% | 20 g |
Suitsukanakoib | 80 g |
Maitseroheline |
Kuidas teha:
- Peenesta suitsukanaliha
- Sega peenestatud suitsukanalihale juurde majonees ja eelnevalt pehmenenud või.
- Lisa veel maitseroheline ja sega ühtlaseks massiks.
- Serveeri röstitud leiva või sepikuga.
Lõunasöök
Lihata peedisupp munaga (lihavaba)
Kartul | 90 g |
Punane peet (keedetud) | 560 g |
Porgand | 130 g |
Mugulsibul | 110 g |
Tomatipasta 20% | 12 g |
Muna | 2 muna |
Hapukoor 20% | 40 g |
Toiduõli | 1 sl |
Sool | 1,5 tl |
Pipar | Maitse järgi |
Äädikas | 1 tl |
Maitseroheline | maitse järgi |
Suhkur | 1 tl |
Vesi | 900 ml |
Kuidas teha:
- Pese, koori ja tükelda kartulid
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks
- Keeda munad, koori ja tükelda
- Tükelda keedetud peet
- Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud porgand ja sibul, prae läbi
- Seejärel lisa pannile tükeldatud peet ja tomatipasta ning kuumuta kõik läbi
- Lisa kartulite pannil kuumutatud köögiviljad ja maitseained
- Keeda supp lõplikult valmis, vajadusel maitsesta
- Lisa valmis supile tükeldatud munad ja maitseroheline
- Serveeri supp hapukoorega
Porgandi-pähklikreem (lihavaba)
Kohupiim 0,1% | 440 g |
Vahukoor 35% | 160 ml |
Pähklid | 100 g |
Suhkur | 80 g |
Porgand | 140 g |
- Koori ja pese porgandid
- Riivi porgandid jämeda riiviga peeneks
- Keeda riivitud porgandid vähese veega nii kaua, et porgandid jäävad krõmpsuks
- Kalla porgandid sõelale ja nõruta
- Rösti pähklid pannil ja jahuta. Jahtunud pähklid purusta peeneks
- Sega kausis kohupiim suhkruga
- Lisa segatud kohupiimale juurde nõrutatud porandid ja röstitud päklipuru
- Vahusta vahukoor tugevaks vahuks
- Sega aeglaselt segades kohupiimamassile juurde vahustatud vahukoor
- Serveeri leiva või saiaga.
Õhtusöök
Makaronid | 240 g |
Vahukoor 35% | 240 g |
Sibul | 100 g |
Küüslauk | 4 g |
Sink (keedu) | 160 g |
Juust (keskmise rasvasusega) | 40 g |
Hernes (külmutatud) | 60 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Kuivatatud basiilik | Maitse järgi |
Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
- Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna.
- Koori ning tükelda sibul ja küüslauk.
- Prae õlis sibul ja küüslauk ning lisa hakitud sink.
- Prae segu kergelt läbi ning lisa koor.
- Keeda madala tulele, kuni segu pakseneb.
- Lisa kasmesse külmutaud herned, lase keema.
- Maitsesta soola, pipra ning basiilikuga.
- Lisa kastmesse valmis pasta ja sega läbi.
- Serveerides raputa peale riivitud juustu.
- Söö koos sepiku või leivaga.