Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Esmaspäev

Esmaspäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Kaerahelbepuder

Kaerahelbed 200 g
Vesi 1 l
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema.
  2. Lisa piim.
  3. Lase uuesti vedelik keema.
  4. Lisa sool, suhkur.
  5. Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.


Võileib suitsukanavõidega

Majonees 10 g
Või 80% 20 g
Suitsukanakoib 80 g
Maitseroheline

 

Kuidas teha:

  1. Peenesta suitsukanaliha
  2. Sega peenestatud suitsukanalihale juurde majonees ja eelnevalt pehmenenud või.
  3. Lisa veel maitseroheline ja sega ühtlaseks massiks.
  4. Serveeri röstitud leiva või sepikuga.

 

Lõunasöök

 

Lihata peedisupp munaga (lihavaba)

Kartul 90 g
Punane peet (keedetud) 560 g
Porgand 130 g
Mugulsibul 110 g
Tomatipasta 20% 12 g
Muna 2 muna
Hapukoor 20% 40 g
Toiduõli 1 sl
Sool 1,5 tl
Pipar Maitse järgi
Äädikas 1 tl
Maitseroheline maitse järgi
Suhkur 1 tl
Vesi 900 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ja tükelda kartulid
  2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks
  3. Keeda munad, koori ja tükelda
  4. Tükelda keedetud peet
  5. Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud porgand ja sibul, prae läbi
  6. Seejärel lisa pannile tükeldatud peet ja tomatipasta ning kuumuta kõik läbi
  7. Lisa kartulite pannil kuumutatud köögiviljad ja maitseained
  8. Keeda supp lõplikult valmis, vajadusel maitsesta
  9. Lisa valmis supile tükeldatud munad ja maitseroheline
  10. Serveeri supp hapukoorega

 

Porgandi-pähklikreem (lihavaba)

Kohupiim 0,1% 440 g
Vahukoor 35% 160 ml
Pähklid 100 g
Suhkur 80 g
Porgand 140 g

 

  1. Koori ja pese porgandid
  2. Riivi porgandid jämeda riiviga peeneks
  3. Keeda riivitud porgandid vähese veega nii kaua, et porgandid jäävad krõmpsuks
  4. Kalla porgandid sõelale ja nõruta
  5. Rösti pähklid pannil ja jahuta. Jahtunud pähklid purusta peeneks
  6. Sega kausis kohupiim suhkruga
  7. Lisa segatud kohupiimale juurde nõrutatud porandid ja röstitud päklipuru
  8. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks
  9. Sega aeglaselt segades kohupiimamassile juurde vahustatud vahukoor
  10. Serveeri leiva või saiaga.

 

Õhtusöök

 

Koorene singipasta

Makaronid 240 g
Vahukoor 35% 240 g
Sibul 100 g
Küüslauk 4 g
Sink (keedu) 160 g
Juust (keskmise rasvasusega) 40 g
Hernes (külmutatud) 60 g
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Kuivatatud basiilik Maitse järgi
Vesi 400 ml

 

Kuidas teha:

  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna.
  2. Koori ning tükelda sibul ja küüslauk.
  3. Prae õlis sibul ja küüslauk ning lisa hakitud sink.
  4. Prae segu kergelt läbi ning lisa koor.
  5. Keeda madala tulele, kuni segu pakseneb.
  6. Lisa kasmesse külmutaud herned, lase keema.
  7. Maitsesta soola, pipra ning basiilikuga.
  8. Lisa kastmesse valmis pasta ja sega läbi.
  9. Serveerides raputa peale riivitud juustu.
  10. Söö koos sepiku või leivaga.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!