Esmaspäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Praemuna peekoni ja võileivaga
- Prae munad ja maitsesta soola-pipraga.
- Prae peekon.
- Söö koos võileiva või saiaga.
Lõunasöök
Köögiviljasupp
Kartul | 240 g |
Porgand | 250 g |
Sibul | 40 g |
Kaalikas | 290 g |
Sealiha (keskmiselt) | 200 g |
Hapukoor 20% | 20 g |
Sool | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Pipar | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Loorber | Maitse järgi |
Vesi | 1,2 l |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa eelnevalt sulatatud liha, eemalda keemisel tekkiv vaht.
- Lisa maitseained ning keeda tasasel tulel, kuni liha on pehme.
- Kurna saadud puljong, haki liha.
- Pese, koori ning tükelda köögiviljad kuubikuteks.
- Keeda kartul puljongis poolpehmeks.
- Kuumuta õlis porgand, kaalikas ja sibul.
- Lisa köögivljad kartuli juurde ja keeda pehmeks, vajadusel lisa vett.
- Lisa hakitud liha ja maitsesta lõplikult.
- Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Leivasupp hapukoorega
Leivasupipulber | 240 g |
Vesi | 480 ml |
Hapukoor 20% | 80 g |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa keevasse vette pidevalt segades leivasupi pulber.
- Keeda leivasuppi pakendil ettenähtud aeg.
- Jahuta leivasupp ja serveeri hapukoorega.
Õhtusöök
Kanastrogonov
Kanakints | 320 g |
Köögiviljasegu | 40 g |
Küüslauk | Maitse järgi |
Sibul | 1 sibul |
Kurk (konserveeritud) | 100 g |
Maisitärklis | 25 g |
Hapukoor 20% | 40 g |
Tomatipasta 20% | 20 g |
Toiduõli | 1 sl |
Vesi | 300 ml |
- Pruunista kana ja hauta pehmeks. Jäta saadud puljong alles.
- Jahuta ning puhasta kontidest, haki liha peenemaks.
- Koori ning haki sibul ja küüslauk.
- Prae õlis sibul ja küüslauk klaasjaks.
- Lisa tomatipasta ning konservkurk ning prae läbi.
- Lisa külmutatud köögiviljad.
- Lase puljong keema ning lisa läbi praetud sibul, küüslauk, kurk, tomatipasta ja köögiviljad.
- Kui puljong läheb keema, lisa tükeldatud kanaliha. Vajadusel lisa vett.
- Lahusta külmas vees maisitärklis.
- Sega maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse.
- Lase keema tõusta ning maitsesta lõplikult.
- Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.
- Serveeri koos keedetud riisi ja porgandi-porru salatiga.
Porgandi-porru salat
Porgand | 120 g |
Porrusibul | 80 g |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese, koori ning riivi porgand.
- Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks ribadeks.
- Sega porru ja porgand kokku.
- Lisa toiduõli, sidrunimahl ja sool.
- Sega salat korralikult läbi.