Kolmapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Seitsmeviljahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 g |
Suhkur | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni
- Lisa seitsmeviljahelbed
- Hauta aegajalt segades
- Maitsesta soola ja suhkruga
- Kõrvale valmista maitsev võileib, näiteks skumbriaga.
Lõunasöök
Hartšo
Sealiha | 240 g |
Riis | 120 g |
Sibul | 80 g |
Köögiviljasegu (külmutatud) | 200 g |
Tomatipasta 20% | 20 g |
Küüslauk | 20 g |
Pipar | 4 g |
Suhkur | 1 tl |
Sool | 1 tl |
Toiduõli | 1 tl |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Vesi | 1,45 l |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni ja lisa vette eelnevalt sualatud ja tükeldatud liha
- Eemalda liha keemisel tekkinud vaht
- Lisa lihale maitseained ja keeda seni kuni liha on pehme
- Võta keedetud liha pujongist välja
- Lisa puljongisse eelnevalt pestud riis
- Keeda riis pehmeks
- Prae pannil köögiviljad kergelt läbi, lisa tomatipasta
- Kuumuta köögiviljad koos tomatipastaga segades läbi
- Lisa nüüd puljongisse köögiviljasegu ning tükeldatud liha
- Lase supp veel keema ja vajadusel maitsesta
- Serveerimisel lisa maitseroheline
- Kõrvale serveeri leiba või saia.
Kohupiim 1% | 280 g |
Vahukoor 35% | 240 g |
Suhkur | 60 g |
Halvaa | 80 g |
Marjad (külmutatud) | 160 g |
Kamajahu | 40 g |
Kuidas teha:
- Võta külmutatud marjad sulama
- Peenesta halvaa
- Sega omavahel kohupiim, pool vahukoore kogusest, halvaa ja kamajahu
- Lisa vahukoorele natuke suhkurt ja vahusta tugevaks vahuks
- Lisa vahustatud vahukoor kohupiimasegule ja sega õrnalt läbi
- Püreesta eelnevalt sulatatud marjad
- Sega marjapüree ülejäänud suhkruga
- Serveeri halvaavaht marjakastmega
Õhtusöök
Bolognese ubade, seente ja juustuga
Sibul | 1 keskmine |
Porgand | 60 g |
Küüslauk | 4 g |
Varsseller | 16 g |
Tomat (konserv) | 360 g |
Uba (konserv) | 270 g |
Seened (konserv) | 225 g |
Tomatipasta 20% | 40 g |
Juust (keskmise rasvasusega) | 40 g |
Suhkur | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Cayenne pipar | Maitse järgi |
Petersell | Maitse järgi |
Kuivatatud basiilik | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Prae väheses õlis ja tasasel kuumusel hakitud mugulsibul, küüslauk, varsseller ja hakitud või riivitud porgand.
- Kui köögiviljad on läbi küpsenud lisa eelnevalt kurnatud šampinjonid ja tomatipasta.
- Prae kõik koos läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
- Seejärel lisa purustatud tomat ja lase toit keema ning maitsesta suhkru, peterselli ja basiilkuga
- Vajadusel lisa soola ja pipart.
- Kui tundub, et toit jääb kuivaks lisa veidi konserv šampinjonidest järgi jäänud vett.
- Lõpuks lisa oad ja lase toit veel korra keema.
- Serveeri spagettidega ja raputa peale riivitud juustu.
- Kõrvale söö leiba.