Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Kolmapäev

Kolmapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

7-viljapuder

Seitsmeviljahelbed 200 g
Vesi 800 ml
Piim 2,5% 200 g
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni
  2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni
  3. Lisa seitsmeviljahelbed
  4. Hauta aegajalt segades
  5. Maitsesta soola ja suhkruga
  6. Kõrvale valmista maitsev võileib, näiteks skumbriaga.

 

Lõunasöök

 

Hartšo

Sealiha 240 g
Riis 120 g
Sibul 80 g
Köögiviljasegu (külmutatud) 200 g
Tomatipasta 20% 20 g
Küüslauk 20 g
Pipar 4 g
Suhkur 1 tl
Sool 1 tl
Toiduõli 1 tl
Maitseroheline Maitse järgi
Vesi 1,45 l

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa vette eelnevalt sualatud ja tükeldatud liha
  2. Eemalda liha keemisel tekkinud vaht
  3. Lisa lihale maitseained ja keeda seni kuni liha on pehme
  4. Võta keedetud liha pujongist välja
  5. Lisa puljongisse eelnevalt pestud riis
  6. Keeda riis pehmeks
  7. Prae pannil köögiviljad kergelt läbi, lisa tomatipasta
  8. Kuumuta köögiviljad koos tomatipastaga segades läbi
  9. Lisa nüüd puljongisse köögiviljasegu ning tükeldatud liha
  10. Lase supp veel keema ja vajadusel maitsesta
  11. Serveerimisel lisa maitseroheline
  12. Kõrvale serveeri leiba või saia.

 

Halvaavaht marjakastmega

Kohupiim 1% 280 g
Vahukoor 35% 240 g
Suhkur 60 g
Halvaa 80 g
Marjad (külmutatud) 160 g
Kamajahu 40 g

 

Kuidas teha:

  1. Võta külmutatud marjad sulama
  2. Peenesta halvaa
  3. Sega omavahel kohupiim, pool vahukoore kogusest, halvaa ja kamajahu
  4. Lisa vahukoorele natuke suhkurt ja vahusta tugevaks vahuks
  5. Lisa vahustatud vahukoor kohupiimasegule ja sega õrnalt läbi
  6. Püreesta eelnevalt sulatatud marjad
  7. Sega marjapüree ülejäänud suhkruga
  8. Serveeri halvaavaht marjakastmega

 

Õhtusöök

 

Bolognese ubade, seente ja juustuga

Sibul 1 keskmine
Porgand 60 g
Küüslauk 4 g
Varsseller 16 g
Tomat (konserv) 360 g
Uba (konserv) 270 g
Seened (konserv) 225 g
Tomatipasta 20% 40 g
Juust (keskmise rasvasusega) 40 g
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Cayenne pipar Maitse järgi
Petersell Maitse järgi
Kuivatatud basiilik Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Prae väheses õlis ja tasasel kuumusel hakitud mugulsibul, küüslauk, varsseller ja hakitud või riivitud porgand.
  2. Kui köögiviljad on läbi küpsenud lisa eelnevalt kurnatud šampinjonid ja tomatipasta.
  3. Prae kõik koos läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
  4. Seejärel lisa purustatud tomat ja lase toit keema ning maitsesta suhkru, peterselli ja basiilkuga
  5. Vajadusel lisa soola ja pipart.
  6. Kui tundub, et toit jääb kuivaks lisa veidi konserv šampinjonidest järgi jäänud vett.
  7. Lõpuks lisa oad ja lase toit veel korra keema.
  8. Serveeri spagettidega ja raputa peale riivitud juustu.
  9. Kõrvale söö leiba.

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!