Neljapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Muna | 12 |
Piim 2,5% | 280 ml |
Toiduõli | 1 sl |
Sool | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Klopi munad lahti, lisa sool.
- Lahtiklopitud munadele lisa juurde piim.
- Määri õliga ahjupann ja vala omletisegu pannile.
- Küpseta omlett ajus kuni valmimiseni.
- Serveerimisel lisa maitseroheline.
- Kõrvale tee võileib peekoniga.
Lõunasöök
Sealiha koorekastmes
Sealiha | 350 g |
Sibul | 80 g |
Maisitärklis | 3 sl |
Hapukoor 20% | 160 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Vesi | 310 ml vett |
Kuidas teha:
- Pruunista pannil eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
- Koori ja tükelda sibulad kuubikuteks.
- Lisa sibulad lihale, prae koostisained segades läbi, maitsesta.
- Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
- Sega tärklis külma veega, kalla segades segu keevasse kastmesse kuni saavutad soovitud kontsitentsi.
- Lisa hapukoor ning maitseroheline ja kuumuta keemiseni.
- Serveeri tatra ja hapukapsasalatiga.
Hapukapsasalat
Hapukapsas | 240 g |
Valge peakapsas | 180 g |
Sool | 1 tl |
Pipar | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Suhkur | 1 tl |
Kuidas teha:
- Puhasta värske kapsas seejärel riivi jämeda riiviga.
- Vala hapukapsas sõelale ja nõruta.
- Sega omavahel kokku hapukapsas ja riivitud värske kapsas.
- Lisa salatile õli, sool, pipar, suhkur.
- Sega salat korralikult läbi ja lase maitsestuda.
Õhtusöök
Suvine kaste
Tomat | 175 g |
Kurk (värske) | 240 g |
Vorst keedu (keskmiselt) | 120 g |
Muna | 2 tk |
Sibul | 25 g |
Hapukoor 20% | 120 g |
Majonees | 60 g |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese tomat ja kurk ning lõika kuubikuteks.
- Koori ja haki sibul.
- Keeda munad, koori ja tükelda.
- Tükelda vorst kuubikuteks.
- Sega omavahel hapukoor ja majonees.
- Lisa kõik ained hapukoore-majoneesi segusse .
- Maitsesta ning sega korralikul läbi.
- Serveeri keedetud kartuli ja leivaga.