Pühapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Tatrahelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa tatrahelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soolaga.
- Naudi koos leiva ja saiga, millel määrdejuust.
Lõunasöök
Hernesupp suitsulihaga (purgis)
Pühapäeva lõuna ajal tee lihtsat hernesuppi, lisades purgi sisule sama palju vett.
Kõrvale paku leiba või sepikut.
Piim | 380 ml |
Nisujahu | 160 g |
Muna | 2 tk |
Suhkur | 20 g |
Sool | Matse järgi |
Toiduõli | 2 sl |
Kuidas teha:
- Klopi munad suhkruga lahti.
- Sega juurde nisujahu, piim ja sool ning sega ühtlaseks taignaks.
- Lase pann kuumaks, lisa tilk õli ning küpseta õhukesed ülepannkoogid.
- Serveeri moosiga.
Õhtusöök
Kartuli-porgandipüree kanapihvidega
Porgand | 400 g |
Sool | Maitse järgi |
Või 80% | 40 g |
Kartul | 560 g |
Kuidas teha:
- Pese ning koori kartul ja porgand.
- Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Püreesta köögiviljad kartulitambitsaga.
- Sulata või ning sega püreele ja sega püree korralikult (peaaegu vahtu) puulusikaga.
- Serveeri koos kanapihvidega, hiinakapsa-kurgi salati ja leivaga.
Hiinakapsa-kurgi salat
Hiinakapsas | 160 g |
Kurk (värske) | 65 g |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
- Tükelda hiinakapsas ja värske kurk ribadeks.
- Lisa toiduõli ja maitseained ning sega läbi.