Reede
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Seitsmeviljahelbe puder
Seitsmeviljahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Kuidas teha:
1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
3. Lisa seitsmeviljahelbed.
4. Hauta aegajalt segades.
5. Maitsesta soola ja suhkruga.
Võileib rohelise herne pasteediga
Hernes (külmutatud) | 100 g |
Küüslauk | üks küüs |
Tahini | 1 sl (8g) |
Sidrunimahl | 1 tl |
Sool, pipar | maitse järgi |
Petersell | maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
1. Sulata herned. Hea, kui paned eelmine õhtu külmkappi sulama, aga võib sulatada ka vahetult enne.
2. Peale sulatamist nõruta tekkinud vesi.
3. Pane kõik komponendid nõusse – püreesta herned, küüslauk, tahini, õli, sidrunimahl ja petersell.
4. Maitsesta soola ja pipra. Soovi korral võib lisada vürtsköömneid.
5. Serveeri röstitud saia või sepikuga
Lõunasöök
Guljašš
Sealiha | 300 g |
Sibul | 80 g |
Tomatipasta 20% | 40 g |
Hapukoor 20% | 80 g |
Maisitärklis | 2g (pool tl) |
Toiduõli | 1 tl |
Sool, pipar, suhkur | näpuotsaga |
Kuidas teha:
1. Koori ning haki sibul.
2. Pruunista õlis sealihakuubikud, lisa sibul ja prae läbi.
3. Lisa tomatipasta ja sega läbi.
4. Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
5. Lahusta külmas vees maisitärklis.
6. Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
7. Lisa hapukoor, maitseained ja kuumuta kuni keemiseni.
8. Serveeri keedetud kartulite, kartulipüree või pastaga.
Kapsa-kurgisalat
Valge peakapsas | 300 g |
Värske kurk | 150 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sidrunimahl | 1 tl |
Sool | maitse järgi |
Maitseroheline | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Puhasta ja riivi kapsas jämedama riiviga.
2. Pese ja riivi värske kurk.
3. Sega kurk ja kapsas omavahel.
4. Valmista õlist ja maitseainetest salatikaste.
5. Vala kaste salatile, sega salat läbi.
6. Vajadusel pane maitseaineid juurde.
Õhtusöök
Piima-riisisupp
Piim 2,5% | 1l |
Vesi | 700 ml |
Riis | 200 g |
Või 80% | 20 g |
Suhkur | 1 sl |
Sool | näpuotsaga |
Kuidas teha:
1. Pese riis voolava vee all.
2. Kuumuta vesi keemiseni.
3 .Lisa vette pestud riis.
4. Keeda riis vees poolpehmeks.
5. Lisa piim.
6. Keeda suppi madalal kuumusel kuni riis on pehme.
7. Valminud supile lisa või, maitsesta.
8. Söö koos võileivaga, näiteks sobib hästi kiluleib või heeringaleib.