Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Teisipäev

Teisipäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Neljaviljapuder

Neljaviljahelbed 200 g
Vesi 800 ml
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema.
  2. Lisa piim.
  3. Lase uuesti vedelik keema.
  4. Lisa sool, suhkur.
  5. Lisa helbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.

 

Valgeoa pasteet

Uba (konserv)ilma soolveeta 80 g
Suhkur Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Küüslauk Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Tahini Maitse järgi
Vürtsköömen Maitse järgi
Cayenne pipar Maitse järgi
Päikesekuivatatud tomatid 10 g
Petersell Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
  2. Peale loputamist nõruta oad sõelal.
  3. Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumikseriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
  4. Maitsestamisel lisa suhkrut, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
  5. Serveeri röstitud leivaga.

 

Lõunasöök

 

Kanakints hapukoore-karrikastmega

Kanakints 500 g
Toiduõli 4 spl
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Küüslauk Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Kanakintsud maitsestada purustatud küüslaugu, soola ja pipraga.
  2. Lasta maitsestuda mõnda aega.
  3. Asetada kanakintsud ahjuvormi, küpsetada ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit.
  4. Serveeri keedetud kartuli ja hapukoore-karrikastmega.

 

Hapukoore-karrikaste

Hapukoor 20% 300 g
Majonees 120 g
Karripulber Maitse järgi

 

Sega kõik koostisained omavahel kokku.

 

Porgandi-ananassi salat

Porgand 150 g
Ananassi kompott 60 g
Marjad (külmutatud) Maitse järgi
Toiduõli 1 tl

 

Kuidas teha:

  1. Puhasta porgandid, riivi peeneks.
  2. Sulata külmutatud marjasegu, purusta kergelt.
  3. Vajadusel tükelda ananassikompott.
  4. Sega riivitud porgand, marjad, ananass omavahel.
  5. Lisa õli, sega ning jäta mõneks ajaks maitsestuma.

 

Õhtusöök

 

Makaronid hakklihaga tomatikastmes

Makaronid 280 g
Hakkliha (sea-veise) 200 g
Sibul 40 g
Tomat (konserv) 120 g
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Küüslauk Maitse järgi
Vesi 550 ml

 

Kuidas teha:

  1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  2. Pese makaronid voolava vee all, kurna ja nõruta.
  3. Koori ning haki sibul ja küüslauk.
  4. Prae õlis hakkliha, sibul ja küüslauk.
  5. Lisa hakklihasegule purustatud tomat ja maitseained ning prae läbi.
  6. Lisa keedetud makaronidele hakklihasegu, kuumuta ning sega korralikult läbi.
  7. Serveerides raputa peale maitseroheline.

 

Kapsa-porru salat

Valge peakapsas 200 g
Porrusibul 40 g
Maitseroheline Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Pipar Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Puhasta kapsas ja lõika peenikesed ribad või riivi jämeda riiviga.
  2. Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesed ribad.
  3. Sega kapsas ja porru omavahel kokku. Kokkusegamisel pigista veidi köögivilju, et mahlad tuleksid lahti.
  4. Õlist, sidrunimahlast, soolast, suhkrust ja piprast valmista salatikaste.
  5. Sega köögiviljade segu ja salatikaste omavahel kokku.

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!