Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Töövõimalused erivajadusega inimestele

Uued töökeskused koguvad hoogu 

Uued töökeskused koguvad hoogu 

Sügis tõi Hea Hoo töökeskustele lisa, uued kohad avati 21. septembril Põltsamaal ja Keilas 1. oktoobril.  

Põltsamaal on töötamine hea hoo sisse saanud 

Põltsamaa linnas toimetav töökeskus kolis siia Võisiku kodust ja pakub tööd meie Põltsamaa Kingu ja Võisiku Kodu klientidele. Kuna Põltsamaale kolis üle endine Võisiku Töökeskus, siis võeti loomulikult ühes ka tavapärane väga erinevate käsitöötoodete tegemise oskus. Tegevusjuhendajate Marika, Pille ja Ly taktikepi järgi on kõik kliendid kenasti oma töörütmi sisse saanud ja valmis kohanema uue elukorraldusega ja töökeskuse kodukorraga. Nii valmivad ka uues asukohas kangastelgedel kootud tekstiil- ja teksavaibad, ajalehepaberist punutud korvid, papptorudest uhked topsid, kinkekotid, siidisallid, puidutooted, loomasohvad ja maalitud kaardid.  

“Tööd ja tegemised on meil samad, harjumist tahavad uued olud ja reeglid. Enam ei saa kulgeda turvaliselt läbi Võisiku Kodu koridoride töökeskuse ruumideni, vaid nüüd tuleb minna välja päris maailma. Uued olud tähendavad ka seda, et klientidel on päriselt tööle minemise tunne,” tutvustas tegemisi vanemtegevusjuhendaja Tiina Vahtra. Nii lähevad kliendid kodust välja, järgivad töögraafikut, valivad linnariideid, vahetusjalatseid jne.  

“Kell on 09.00, kostub ukse paukumist, siginat ja saginat. Õuejalatsid lähevad kappi ja tubased tulevad kapist välja. Huvitav on kõrvalt näha, kuidas kõik mehed ja naised suunduvad joonelt oma kindlale töökohale. Kõik kliendid on väga erinevad – osad süvenevad nohisedes töösse, teised nõuavad tegevusjuhendaja tähelepanu, kolmandad otsivad asendustegevusi töötamise vältimiseks. Juhendajate taktikepi järgi saavad kõik kliendid oma eesmärgipärase rütmi ja järje kätte. Tööpäev on alanud,” jutustas Tiina Vahtra ühest päevast töökeskuses. 

Käsitööpood on avatud 

Põltsamaal on avatud käsitööpood, kus lisaks enda toodangule on müügis ka teistes töökeskustes tehtud keraamika ja vilditud tooted.  

Hea Hoo tootmis- ja müügijuht Krista Emajõe loodab, et uues asukohas jääb töökeskus rohkem silma ka kohalikele inimestele. “Loodan, et piirkonna elanikud märkavad psüühiliste erivajadustega inimeste võimekust töötada ning ka kodudes elavad sihtgruppi kuuluvad inimesed saavad huvi korral tulla teenusele,” rääkis Emajõe. “Erivajadustega inimeste töötamist toetab loomulikult ka käsitöö ostmine.” 

Keila Töökeskus kogub hoogu 

Keila Töökeskuse avamise peamine eesmärk on, et võimetekohast tööd saaksid teha meie Keila Kaare kodu ja Paldiski üksuste kliendid. Keilasse liikusid mitmed kliendid, kes varasemalt töötasid meie teistes töökeskustest ja soovisid töötamist jätkata.  

Kuigi Keilas töökeskust alles käivitatakse, sest ruumide üleandmine võttis aega, käivad kliendid juba toimetamas ja nemad on rahul. Praegu tehakse rendileandja poolt tellitud töid ehk koristatakse ruume ja territooriumit, üles pandi kangasteljed. “Otsime aktiivselt kohapealset võimetekohast tööd meie klientidele ja suhtleme erinevate ettevõtetega,” rääkis tootmisjuht töökeskuse käivitamisest.  

Käsitööpoe avamisega läheb Keilas veel veidi aega – kui ümbrus saab korda, oleme valmis oma uksed kohe avama.  

Nii Põltsamaal kui Keilas tulevad kliendid töökeskusesse hea meelega. “Igale inimesele on oluline kodust välja tulla, et tunda end vajalikuna ja teha võimetekohast tööd. See on oluline vaheldus igapäevasele rutiinile,” teab Krista Emajõe.  

Kadri Talva-Ots, kommunikatsioonispetsialist 


Tagasi Tagasi Tegusama elu kodude lehele

    Tule vabatahtlikuks!

    Sinu sõnum on saadetud!