Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Kunstnik Igori Gordini lugu

Kunstnik Igori Gordini lugu

Ühes meie Tallinna üksuses elab graafik ja maalikunstnik Igor Gordin, kes on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Vabagraafikute ja Narva kunstiühingu Vestervall liige. Igor kirjutab enda kunstnikuteest ja viimasest näitusest lähemalt.

Juba viieaastasena ei kahelnud ma, et suureks saades saab minust kunstnik. 12-aastasena astusin Ivangorodi Kunstikooli. Õppisin seal seitse aastat ja lõpetasin kooli kiitusega, punase diplomiga. Sõjaväkke minekuni käisin koolis edasi end täiendamas.

Sõjaväes teenides joonistasin ma edasi, kujundades stende ja albumeid.

Peale sõjaväest naasmist asusin õppima Moskva Tekstiiliülikooli dekoratiivmaali osakonda, kus õppisin ornamentide tekstiilile joonistamist. Neljandal kursusel mu tervis halvenes ning sattusin psühhiaatriahaiglasse, kus veetsin pool aastat. Sellel põhjusel jäi mul neljas kursus lõpetamata.

Naasin koju Narva, kus asusin õpetajana tööle Narva Kunstikooli, andes lastele maali- ja kunstitunde. Kolm aastat koolis töötanud, tervis halvenes ning otsustasin hakata vabakutseliseks kunstnikuks.

Pidev töö ja näitused

Nägin palju vaeva. Pidevalt maalisin, tegin graafikat ja linoollõiget. Näituseid korraldasin 4-5 korda aastas. 1998. aastal hakkasin Eesti Kunstnike Liidu liikmeks. Seejärel ka Eesti Vabagraafikute Ühenduse ja Narva Kunstiühingu Vestervalli liikmeks. Näitused möödusid vahelduva eduga, vahetevahel segasid haigus ja depressioon. 2015. aastal sattusin kohtuotsuse tagajärjel Saaremaale AS-i Hoolekandeteenused asutuse 24h järelvalve alla. Sellele järgnevad neli aastat ma joonistasin ainult haruharva kui üldse. 2018. aasta lõpus suunati mind ümber Tallinnasse, sama asutuse Mustamäe üksusesse, kus mul tekkis uuesti inspiratsioon kunstiga tegelema hakata.

2019. aastal tekkis soov, et mind taas kunstnikuna mäletataks ning hakkasin õlimaali joonistama ja mõlgutasin graafika näituse mõtteid. 2020. aastal hakkasin tihedalt tegelema graafikaga, sooviks avada näitus ning taas ühineda Vestervalli Kunstnike Liiduga. Soovin näituseid tulevikus tihedamini korraldada, et teataks, et ma olen. Hetkel on mul valmis kaks oma tööde kataloogi, millest üks on valminud Mustamäe Kodus ning teine enne haiguse süvenemist. 69 pilti on Narva Muuseumis ja umbes sama palju töid erakollektsioonides.

2020. aasta veebruaris korraldasin Narvas graafika näituse Igor Gordini „Ideaalmaailmad“, mida aitas mul läbi viia vähetuntud kunstnik Eduard Zentsik, kes oli näituse kuraatoriks. Näituse läbiviimine andis mulle veelgi innustust juurde.

Mustamäe kodu andis tõuke kunstiga uuesti tegelema hakata. Tekkis soov täita oma unistus saada tuntuks ning hinnatud kunstnikuks.

Vaata Igori tööde kataloogi.

.      


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!