Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Ainulaadne ratastoolikiik rõõmustab Karula Kodu elanikke

Ainulaadne ratastoolikiik rõõmustab Karula Kodu elanikke

Juunis avati Karula Kodus Eestis ainulaadne ratastoolikiik, mis lubab lendamise ja hõljumise tunnet nautida ka neil, kes tavalisi kiikusid kasutada ei saa.

Karula Kodu klienditöö juhi Taivi Kree sõnul aitab kiik tuua rõõmu paljude elanike igapäevaellu. “Meie missioon on luua meie juures elavatele erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks. Praktika on näidanud, et meie klientide üks õue lemmiktegevus on kiikumine ja aias rõõmustavad elanikke erineva tava-, aia-, pesakiiged. Meie kodu elanikest paljud kasutavad igapäevaselt liikumiseks ratastooli ja seni olid meie ratastoolis klientide võimalused piiratumad, kuna kõiki mänguväljakute atraktsioone ei saanud kasutada. Sellest hakkas idanema plaan soetada just ratastooliinimestele mõeldes ratastoolikiik.”‘

Üle Eesti on ratastoolikiikesid vaid mõned üksikud. Karula Kodu õuealale paigaldatud gondel-tüüpi kiik on mõeldud ühele ratastoolis olevale kasutajale. Kiikujal on võimalik kiik iseseisvalt liikuma saada ja kiikuda. Kiigel on ka väga põhjalik turvasüsteem, mis tähendab, et ratastoolis elanik on seal kindlalt paigal ning ei ole ohtu kukkuda.

Karula Kodu

AS Hoolekandeteenused Karula Kodu asub imelises looduskaunis kohas Viljandi linna külje all, Karula järve ääres. Karula Kodus elavad sügava liitpuudega inimesed (psüühiline erivajadus pluss füüsiline erivajadus), kes on huvitatud elamisest veidi eemal linnamelust ja kelle abi- ja hooldusvajadus on suurem. 

Meie pereküla koosneb seitsmest hubasest pere- ja ühest suurest tegelusmajast. Igas majas on ühistegevusteks suur köök-elutuba ning magamistoad. Tegelusmajas on raamatukogu, suur saal, meelte tuba ja köök. Majade ümber on suured haljasalad lehtlate, lillepeenarde, põõsaste ja pargipuudega. Meie juures elab pidevalt 84 inimest. Lisaks on meie juures igapäevaelu toetamise teenusel esmaspäevast reedeni kuni 15 inimest. Elanikele on abiks ja toeks 41 tegevusjuhendajat, 14 hooldajat ja neli kokka tegelusmaja köögis. 

Lisainfo:
Katrin Pärgmäe
Avalike suhete juht
+372 56 623 823 


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!