Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Rehvid said kokku ja kallas puhtaks

Rehvid said kokku ja kallas puhtaks

Sillamäe linn pöördus Hea Hoog töökeskuse poole – jõe juurest oleks vaja kokku korjata vanad rehvid ja laadida kogu praht traktorile, et Sillamäe promenaadi juures asuva jõe kaldad saaksid puhtaks. SA Hea Hoog tööpere koos Hoolekandeteenuste ÖK teenuse klientidega olid nõus linnale appi tulema. Nii asusidki teisipäeval ametisse viis klienti koos tegevusjuhendajatega, et suur töö tehtud saaks ja jõekaldad kaunimaks.

„Sellist tööd tegid meie kliendid esimest korda, aga poisid uskusid oma edusse. Oli väga raske, aga soov teha head oli tähtsam,“ rääkis Janina Voronina, SA Hea Hoog vanemtegevusjuhendaja. „Paari tunniga saime jõe kaldad taas puhtaks, Sillamäe linna esindaja Alina tänas kliente hea töö eest ja andis neile magusaid kingitusi. Nii sõitsid poisid koju väga väsinult, aga hea tundega!“

Tiimijuht: kuidas rehvid jõkke said?

Sillamäe Tervise 17 tiimijuht Julia Viršilaite

Pärast üsna rasket teekonda, kolimist, kohanemist ja kontakti loomist oleme saavutanud häid tulemusi ning mis kõige tähtsam – oleme loonud usaldusväärsed suhted töötajate ja klientide vahel. Ja nüüd astume uuele tasemele, liigume edasi!

Kuna enamik meie osakonna kliente on mehed, seisame silmitsi uue ülesandega – kuidas leida võimalusi tööoskuste arendamiseks ja kogemuse omandamiseks, mis on vajalikud iga kliendi kui isiksuse edasiseks arenguks?

Pöördusime Hea Hoo poole, et nad aitaksid meil leida võimalusi erinevate töökogemuste saamiseks ja nad ei jätnud meid pikalt ootama, pakkudes vabatahtlikku tööd Sillamäe kohalikus omavalitsuses. Meie ülesanne oli koguda jõest välja toodud rehve ja korjata need ühte kohta, et traktor saaks need hiljem utiliseerimisele viia.

Kahtlemata oli see raske töö, kuid oli väga huvitav. Noormeestel oli palju küsimusi, näiteks tundsid huvi, kuidas rehvid jõkke sattusid ja kust on pärit inimeste selline vastutustundetu suhtumine loodusesse.

Huvitav oli see, et rehvid polnud üldse kaasaegsed, vaid 10 või isegi 20 aastat vanad. Näiteks klientide leitud vanad kalurisaapad olid toodeti Peterburi vanas tööstusettevõttes „Punane kolmnurk”. Nii leidsime sel päeval ka kilde minevikust ja ajaloost.

Meie kliendid said selle päeva jooksul palju muljeid. Oli ilmne, et nad tundsid meeldivat väsimust ja rahulolu, mis oli nende jaoks midagi uut või ammu unustatud vana.


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!