Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Tulevik on praegu: tehnoloogiata ei saa

Tulevik on praegu: tehnoloogiata ei saa

Meie ettevõte on olnud Euroopa Teenuse Pakkujate Liidu (EASPD) liige neli aastat. EASPD on organisatsioon, mis koondab puuetega inimestele teenuse pakkujaid üle Euroopa, juhib ja tõmbab tähelepanu puuetega inimeste probleemidele, jagab erialaseid teadustöid ja aitab teenuse pakkujatel oma teenuseid arendada.

Seekordne konverents toimus üle mitme aasta ja oli pühendatud tehnoloogia võimalustele sotsiaalteenuste arendamisel. Konverentsi pealkiri oli „Tulevik on praegu“.

13.-14. oktoobril Brüsselis toimunud konverentsil tõstatasid oma eriala parimad praktikud ja teadlased mitmeid huvitavaid teemasid, jagasid häid praktikaid ja ka küsimusi, millele tuleb alles lahendused luua.

Kõikidel on õigus infole

Üksmeel valitseb teadmises, et muutused tulevad ja tehnoloogia on meie teenuse osutamisel hädavajalik. Oluline küsimus on, kuidas teha nii, et uue tehnoloogia kasutamisele võtmisel ei jääks kedagi maha ei töötajate ega klientide poolelt. Kõlama jäi, et kõikidel on õigus infole ja me peame pingutama, et meie klientidel oleks ligipääs teda puudutavale teabele. Oluline on ka see, et info oleks kliendile arusaadavas keeles.

Covid kriis on tehnoloogia kasutamist kiirendanud kõikides maades ja sektorites, sh sotsiaalvaldkonnas. Ennekõige toodi näiteid, kuidas teenuse osutajad suhtlevad klientidega ja nende lähedastega erinevate rakenduste (Zoom, Teams jne) kaudu. Teenuse pakkujana tuleb aga meeles pidada, et tehnoloogia aitab meil küll teenust osutada, aga ei tee seda meie eest.

Konverentsil olid kohal ka tehnoloogiaettevõtted, kes näitasid oma leiutisi. Kui saaks, siis võtaks kaasa robot NAO, kes aitab autistlikul lapsel suhelda oma õpetajaga. Katsetasime ka virtuaalreaalsuse võimalusi ja saime ideid, kuidas meie enda seadmeid mitmekülgsemalt ja sihipärasemalt kasutada. Huvitav oli Soome kogemus, kus virtuaalreaalsust kasutatakse autismiga kliendile uue keskkonna õpetamisel.

Vaatame koos tulevikku!

Liina Lanno, teenuste direktor ja juhatuse esimees

Reet Asmer, teenuste arendusjuht


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!