Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

EL rahastus moonutab majandustulemusi

EL rahastus moonutab majandustulemusi

Täna avaldas Äripäev erinevad pingeread ettevõtete kohta. Ka AS Hoolekandeteenused on esindatud nii käibe, rentaabluse kui maksueelse kasumi TOPis. See võib jätta vale mulje, nagu oleks erihoolekandeteenus hästi rahastatud ning kasumlik.

Äripäeva TOP on tehtud 2020. aasta põhjal. Sel aastal oli AS Hoolekandeteenused tegevustulemus ilma EL toetuste mõjuta miinuses 92 tuhande võrra, seda peamiselt klientide uutesse üksustesse kolimisega seotud kulude ja koroonaviiruse tõttu.

Ettevõtte finantsdirektor Piret Lemsalu sõnul tekkis raamatupidamislik kasum kolm miljonit seoses Euroopa Liidu toetuse kasutamisega. „Kui uus kodu kogukonnas saab valmis, kajastub selle ehitamiseks saadud Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus raamatupidamises kasumina. Eelmisel aastal valmisid uued erivajadusega inimestele mõeldud nelja korteriga majad Paides, Põltsamaal, Ahtmes ja Keilas. Tänu EL fondide ja riigi toele oleme viimase kaheksa aastaga loonud uued kodud kogukondades enam kui 1300 kliendile,“ selgitas Lemsalu.

Taust

Ettevõtel oli  2020. aastal ligi 1800 klienti pea 60-s teenuseüksuses, tööperes oli pea 800 inimest.

Hoolekandeteenused töötavad selle nimel, et sulgeda suured psüühiliste erivajadustega inimeste erihooldekodud ja nende asemele rajada kogukondadesse inimväärsete elamistingimustega väikesed ning hubased kodud. Tänaseks on üle Eesti sulgetud kümme suurt ühiselamu tüüpi asutust, kaks ootavad veel oma järge. 

2020 majandusaasta aruande leiab Hoolekandeteenused kodulehelt.


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!