Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Maalimine on kõigile

Maalimine on kõigile

Kuuleme sageli, et inimesed ei julge end kunsti kaudu väljendada, Enamasti öeldakse, et ma ei oska joonistada ja selle all mõeldakse, et ei osata teha tõetruud portreed või maastikupilti. See on vaid väike osa kunstist – maalida saab iga inimene, see pakub palju rõõmu ning arendab oskusi.

Maalimine on võimalus õppida väljendama iseennast

Juhendajaga dialoogis saab inimene leida teemad, mis teda huvitavad. Kujutamise ning vestluse kaudu võivad pinnale tulla mälestused, mõtted ja tunded.

Iseloodud teosed annavad võimaluse sisustada ning luua oma interjööri.

Maalimine on võimalus veeta vaba aega

Vaba aeg tähendab ideaalis mõnusat olemist. Kuna inimene vajab ka eduelamusi, on maalimine oma laiahaardelisuses sobiv kõigile. Maalimine ei tähendada ainult mõne eseme või nähtuse kujutamist, vaid ka värve, mis seostuvad enamasti mingi tunde ja emotsiooniga. Abstraktne maalimine võib aidata sisustada aega, väljendades emotsioone ning nähes enda käe alt midagi vormumas.

Maalimine aitab väljendada emotsioone

Maalimist on võimalik kasutada nii rahustava kui sütitava tegevusena. Maalimine pakub võimalust veeta aega üksi või teistega – individuaalne lähenemine sobib eriti hästi, kui on vaja maandada emotsioone. Grupis tegutsemine võib olla mänguline ja lõbus ning kanda sütitavat eesmärki, tugevdades ka inimestevahelisi suhteid.

Maalimine aitab omandada või säilitada oskusi

Maalimine aitab säilitada silma-käe koostööd, peenmotoorikat ning kujutavat mõtlemist, mis on tugevalt seotud ümbritseva maailma mõtestamisega ning selle mõistmisega.

Danel Kahar,
tegevusjuhendaja


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!