Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Pärnu raamatukoguring on aasta teo nominent

Pärnu raamatukoguring on aasta teo nominent

Pärnu Keskraamatukogu töötajad külastasid Pärnu Rääma üksust, et näha meie elanike igapäevatoimetusi ning seda, millistes tingimustes elatakse. Regina ja Ilme alustasid klientidega raamatukoguringi 2020. a septembris. Kord kuus meie elanikega kohtumine on neile suur rõõm ja juhendajate endi sõnul on muudatused silmaga märgatavad. Kui algselt oli kliente, kes sõnagi ei lausunud, siis täna tulevad nad juhendajatele ligi, räägivad juttu ja küsivad küsimusi.

Head koostööpartnerid

Raamatukogud on meil Lääne piirkonnas üheks suurimaks koostööpartneriks. Raamatukoguringid toimuvad Pärnus, Haapsalus, Vändras, alates oktoobrist algas ring ka Raplas ning novembris peaks see alustama ka Kuressaare raamatukogus. Lisaks sellele korraldab Pärnu Keskraamatukogu kord kuus kõikidele Lääne piirkonna klientidele virtuaalse raamatukoguringi, mis omakorda on klientidele väga vahva vaheldus, sest seal on ju võimalik näha kõikide kodude elanikke ja nende seas ka vanu tuttavaid.

Aasta teo nominent

Pärnu Keskraamatukogu esitab sel aastal meie raamatukoguringi Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu auhinnale “Aasta tegu linnaraamatukogus”, sellega seoses kirjeldasid meie kodude tegevusjuhendajad mõne lausega, miks on selline ring on klientidele oluline.

Erivajadusega klientide jaoks on raamatukoguring olnud suurepärane võimalus n-ö toetatud tutvumiseks kirjandusmaailmaga. Muidu pelgavad paljud kliendid suurt raamatukogu, ei osata nii suurest valikust endale midagi meelepärast otsida ning endale sobiva raamatu leidmine on neile väga raske. Ringi juhendajate poolt ette valmistatud teemad on olnud suurepäraseks võimaluseks koduvälises keskkonnas sotsialiseeruda ning leida oma ellu uusi teemasid. Huvitav on lugusid kuulata ja raamatuid sirvida ning teemad on olnud ajakohased. Kliendid näevad sõpru teistest kodudest, saavad omavahel jutustada ning kodust välja, mis ongi meie elanikele väga oluline. Pärast arutatakse kodus veel järgnevalgi päeval, millest räägiti ja kuidas sellest aru saadi.

Kunstiringi tööde näitused raamatukogudes

Oktoobris toimusid Pärnu Kunstide Kooli õppejuhi Lee Pressi korraldatud kunstiringi raames näitused “Sügis metsas”. Pildid riputasid üles Pärnu Keskraamatukogu ning Vändra, Haapsalu ja Kuressaare raamatukogud.

Mind teeb väga rõõmsaks, et oleme leidnud koostööpartnerid, kes tulevad mõtetega kaasa, leiavad uusi lahendusi ja teevad oma tööd südamega, pakkudes seeläbi võimalust tunda kliendil ennast täisväärtusliku kogukonna liikmena.

Madli Murumaa, Lääne piirkonna kogukonnatöö tegevusjuhendaja


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!