Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Unista suurelt!

Unista suurelt!

Põltsamaa Kingu Kodu unistuste lugu. Alles see oli kui kolisime linna!

Olime kõik oma elu elanud kusagil eemal ja kaugel. Kaugel linnast, inimestest, tegevustest. Unistasime paljudest asjadest, aga tundus, et elu läheb meist mööda – nii mõtlesid ja rääkisid meie elanikud. Põltsamaale kolides oli ainuke soov saada üksinda tuppa, et oleks oma tuba.

Nii me alustasime ja paljud ei osanud tahta ega unistada, et käime raamatukogus raamatuid laenutamas, osaleme kursustel, tantsime kultuurikeskuses tantsuringis, käime spaas ujumas ja saunas, õpime noortekeskuses erinevaid mänge ja kasutame välijõusaali. Roosisaarel imetleme oma istutatud roose ja  muusikaplatsil katsetame erinevaid pille. Iga päev ja iga ilmaga jalutame linnas, oleme kogukonnas tuntud kui viisakad ja rõõmsad seltsilised (hellitavalt kutsutakse meid pardipereks). Pole ühtegi kogukonna üritust, kus meie elanikke kohal ei ole. Enamus lähiümbruse matkaradu on läbitud, sõidetud laeva ja hobustega. Oleme vaadanud erinevaid loomi ja linde. Oma aias kasvatame kõike, mida saab. Kasvuhoones on ise kasvatatud tomatid, kurgid, õues juurvili, mustikad, viljapuud ja põõsad ning  kõiki neid tegevusi aitavad igapäevaselt korraldada tublid rõõmsameelsed töötajad, tugev ja ühtehoidev tiim!

Unistused on inimlikud

Mida rohkem me tegutseme, seda enam tekib elanikel julgust rääkida oma unistustest ja soovidest. Nii ka juhtus ka meil ühel tegevusplaani koosolekul nii, et vestluse käigus rääkis elanik oma eestkostjaga ja lisas, et tahan õue aiamaja! Rääkis õhinal, mida kõike seal suvel korraldada annab, ma lähen sinna puhkusele, leban diivanil ja naudin kohvi, vaatan raamatuid ja värvin pilte, isegi oma sünnipäevapeo korraldan suvemajas. Äkki saame grillipeo teha, vorstid ja limonaad, minu pildiga suur tort. Isver, kui äge oleks, paneks värvilised lipukesed ja palju õhupalle! Teeme sünnipäevakutsed ja saadame sõpradele, et teavad peole tulla…  Siis jäi elanik vait, tekkis paus ja ta muutus kurvaks. Kõik vaikisid ja äkki ütles eestkostja, see on nii inimlik ja loomulik, ma teen kõik selleks, et su unistus täituks!

Parasjagu  asjaajamisi, kokkuleppeid ja nii see suvemaja meie õuele toodi ja kokku pandi. Elanikud, praktikant ja  töötajad koos vabatahtliku abistajaga asusid koheselt värvima, et võimalikult kiiresti saaks maja kasutama hakata. Suvel ju nii elatakse kui puhatakse!

Üks väga armas ja liigutav lugu. Elaniku soov, mis algselt tundus võimatuna, täitus tänu inimlikkusele ja sellest, et oleme kaasanud eestkostja elaniku ellu.

Unista suurelt ja su unistused täituvad!

Merike Ohno, Põltsamaa Kingu Kodu tiimijuht


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!