Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Paidesse tuleb kortermaja erivajadustega inimestele

Paidesse tuleb kortermaja erivajadustega inimestele

Koostöös Paide linnavalitsusega leidis AS Hoolekandeteenuste meeskond ööpäevaringset teenust pakkuvale kodule koha ka Paide linna, Mündi tänavale.

12. juunil esitas AS Hoolekandeteenused Paide linnavalitsusele taotluse projekteerimistingimuste väljastamiseks, et täpsustada ja kaasajastada enam kui 10 aasta eest koostatud detailplaneeringut.

Erivajadustega inimestele loodavates uutes elamutes on neli korterit, igas korteris elab perena kuus inimest. Korteris on kuus privaatset magamistuba ja avar elutuba ühistegevusteks – kokkamiseks, söömiseks, televiisori vaatamiseks või vaba aja veetmiseks. Meie jaoks on oluline selle hoone olemus – me rajame kodu, mitte hooldekodu või raviasutust. 

Ehitustegevusega soovime alustada käesoleval sügisel, et juba aasta pärast saaksid inimesed uude koju sisse kolida. Hoone esimesed elanikud tulevad siia meie suletavast hooldekodust, kes hoolimata oma seotusest Järvamaaga on sattunud teenust saama kodust kaugele.

Kodud üle Eesti

Erivajadusega inimeste elukorraldus sarnaneb tavapärase koduse elurütmiga. Elanikud tegelevad ise majapidamistöödega, valmistavad endale süüa, käivad tööl ja tegelevad oma maja või hoovi korrashoiuga. Vabal ajal tegeletakse hobide ja muude huvitegevustega nii kodus kui ümbruskonnas. Ehitatava kortermaja suurim erinevus naabruses asuvate kortermajagadega on see, et siinsed elanikud vajavad oma igapäevaste tegevuste juures abi. Seetõttu on majas ööpäevaringselt ka tegevusjuhendajad, kes abistavad ja juhendavad selle elanike nendes tegevustes, kus abi vajatakse.

Sarnase elukorraldusega kodusid oleme kogukondade keskele loonud juba paarikümnesse linna, sh Tallinna, Pärnusse, Paldiskisse, Rakverre, Türile jne. Väiksemad kodud on ka Paides, kus kahes korteris ja ühes eramus elab kokku kümme psüühilise erivajadusega inimest, kes vajavad tuge vaid päevasel ajal.

Lähiaastatel ehitame sarnaseid kortermaju veel mitmele poole üle Eesti. Soovime, et igal abivajajal oleks võimalik elada oma sõprade-tuttavate läheduses, et tal säiliks side lähedastega ja tuttava keskkonnaga.

Alates 2010. aastast on AS Hoolekandeteenused töötanud selle nimel, et sulgeda suured psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodud ja nende asemele rajada inimväärsete elamistingimustega väikesed ning hubased elamud. Tänaseks oleme sulgenud üheksa suurt kombinaat-tüüpi asutust, kolm ootavad veel oma järge. Kaasaegsed elamistingimused oleme loonud juba enam kui 1000 inimesele.


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!