Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Seli kodu elanike edulood tööturul

Seli kodu elanike edulood tööturul

Erivajadusega inimesed oskavad teha oma tööd hästi, kuid võimalus olla mitu aastat ühel ja samal töökohal on neile harv nähtus. Praktika näitab, et meie inimesed on kohanenud hästi nii ühiskonnas kui ka tööturul, töötades sageli isegi paremini kui nende kolleegid. Nende suhtumine töösse on keskendunum, kohusetundlikum ja nad teevad oma tööd meelsasti.

Meie Tallinna Seli üksuses on kolm elanikku, kes on töötanud oma töökohal vähemalt kuus aastat. Tutvume nendega lähemalt.

Ergo lugu

Ergo, kes lõpetas Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse väga heade tulemustega, asus tööle K-Printi kaubanduse abitöölisena. Ülemused on siiani tema tööoskuste ja tehtud tööga väga rahul. Ergo on valmis alati appi tulema ka oma vabadel päevadel ja on töötanud selles firmas juba ligi 11 aastat.

Küsimusele “Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?” vastas Ergo: „ Mulle meeldib füüsiline töö ja teenida ise endale head palka. Ma saan endale lubada rohkem süüa, samuti ka reisimisi erinevatesse linnadesse, sest see meeldib mulle. Kõik tööd meeldivad mulle, mis seal teeme“.

Hele lugu

Hele töötab AS Tampes nõudepesija ja koristajana. Ta on oma tööga väga rahul, teeb alati kõik ülesanded ära ja jääb vajadusel isegi kauemaks. Köögis viibimine ja erinevate toitude valmistamine on tema kirg, mis kodus avaldub küpsetamises ja hautiste valmistamises. Tööl olles on tal aga teistsugused ülesanded, millega ta on samuti rahul. Hele on oma töökohal töötanud juba ligi 8 aastat.

Küsimusele, mis talle oma töö juures enim meeldib, vastas ta nii: „Mulle meeldib pesta nõusid ja koristada enda järelt. Teen oma tööd hästi ja mind kiidetakse selle eest! Mulle meeldib kõik enda töö juures.“

Andrese lugu

Andres, kelle üle võime samuti uhkust tunda, naudib oma tööd, kus ta on ametis olnud ligi kuus aastat. Ka talle meeldib tema töökoht. Tema töö on enamasti värske õhu käes ja samuti füüsiline.

Mis Andresele meeldib tema töö juures? „Ma saan areneda, mul lastakse traktoriga sõita, ATV-ga. Mulle meeldib minu füüsiline töö.”

.

.

.

.

.

Nelli Mahmutov ja Nadežda Voitesko, Tallinn Seli tegevusjuhendajad


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!