Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Autasustatakse Vaimupuu fotokonkursi võitjaid

Autasustatakse Vaimupuu fotokonkursi võitjaid

Neljapäeval, 7. novembril 2019 kell 13.00 toimub Tallinna Lauluväljaku Sammassaalis (Narva mnt 95, Tallinn) Vaimupuu fotokonkursi „Imelised inimesed“ pidulik lõpetamine.

Vaimupuu fotokonkurss on ajakirja Vaimupuu iga-aastane suursündmus Eesti intellektipuudega inimeste seas, mis toimub juba kaheksandat korda (esmalt 2012. aastal). Konkursi idee on näidata, et loovus ei sõltu puudest ning ka intellektipuudega inimestel on midagi ühiskonnale pakkuda.

Fotokonkurss pakub intellektipuudega inimestele võimaluse tulla kodust välja ja vaadata maailma läbi kaamerasilma, samuti saada tunnustust oma andekuse eest. Fotokonkursi lõpuüritusel auhinnatakse parimate fotode autoreid, esinevad tuntud Eesti muusikud, sõna saavad erivajadusega inimestega tegelevad ametnikud, avatakse rändnäitus ja esitletakse Vaimupuu kalendrit 2020.

Tänavuse fotokonkursi teema oli „IMELISED INIMESED“. Ootasime fotosid inimestest, kes on toonud teistele rõõmu või on mingil muul moel imelised. Keerulisel teemal laekus kokku 896 fotot 15-st erinevasterivajadustega inimeste organisatsioonist, mille seast valis viieliikmeline žürii välja paremad. 12 fotot kaunistavad Vaimupuu 2020. aasta kalendrit, 19 fotost on koostatud rändnäitus.

Rändnäituse avab sotsiaalminister Tanel Kiik. Näitus liigub juba samal päeval oma esimesse eksponeerimispaika – Hiiu Valla Kultuuri- ja Vaba Aja Keskuses on Vaimupuu rändnäitust võimalik vaadata novembri keskpaigast 20. jaanuarini,  alates veebruarist Riigikogus. Edasi eksponeeritakse näitust järgneva aasta jooksul erinevates valitsus-, kunsti- ja sotsiaalasutustes üle Eesti.

Fotokonkursi lõpuüritusel saavad sõna EPIKoja juhatuse esimees ja Eesti Paraolümpiakomitee president Monika Haukanõmm, Lauluväljaku juhataja Urmo Saareoja, Lili Tiri Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidust, AS Hoolekandeteenused teenuste direktor Liina Lanno ja Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse.

Heategevuse kontserdid asutvad esinejad:  Piip Ja Tuut, Stefan, Inger, Lepatriinu ja Anne Loho.

Fotokonkursil osalenud organisatsioonid: Tartu Maarja Kodu, Kuusalu Hoolela, Hiiumaa Kõrgessaare Puuetega Noorte Tugikeskus Vikerkaar, Rapla Hooldekeskus, Vändra Sotsiaalmaja, Tori Sotsiaalmaja, EIT Tugiliisu, Hilariuse Kool, AS Hoolekandeteenused Tartu kogukonna üksus, MTÜ Suudan, Võisiku Kodu, Kehra Kodu, Viljandimaa Singel (Vaimse Tervise Päevakeskus), AS Hoolekandeteenused Loopealse üksus, Kehra Kodu, Vana-Vigala TTK, Hoolekandeteenused AS Kunda, Tartu MTÜ Iseseisev Elu,  Randvere tööõppe keskus MTÜ.

Ürituse projektijuht ja idee autor on Vaimupuu peatoimetaja Janek Muru.

MTÜ Vaimupuu loodi 2011. aasta novembris. Peamiselt tegeleme intellektipuudega inimesi puudutava ja/või huvitava info kogumise ja jagamisega oma kodulehel ja Facebooki keskkonnas, lisaks ilmub ajakiri Vaimupuu paberkandjal neli korda aastas. Samuti korraldame üritusi, konkursse ja koolitusi intellektipuudega inimestele.

MTÜ Vaimupuu tegutseb Sotsiaalministeeriumi  toetusel. Fotokonkursi õnnestumiseks annavad lisaks oma panuse mitmed sponsorid. MTÜ Vaimupuu on kantud tulumaksusoodustusega sihtasutuste nimekirja.

Sponsorid ja toetajad:

Kaupmees & KO AS Pagaripoisid OÜ, ART Konverentsitehnika OÜ, Papyrus AS, Mariin Catering, Kaupmees & KO AS, Pagaripoisid OÜ, Koduekstra OÜ, Viimsi Kino, OÜ Kalevi Veekeskus, Eesti Vabariigi Sotsiaalministeerium  ja DSV Transport AS.

Heade soovidega,
Vaimupuu toimetus

Mobiil 55694449

Tunnusfoto: Vaimupuu fotokonkursi autasustamine 2018


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!