Elleni kööginurk: hakklihapitsa
Ellen Paldiski Rae kodust seadis endale sel aastal suure eesmärgi – proovida erinevaid põnevaid retsepte ja neid teistega jagada. Kuna Ellen käib igapäevaselt tööl, sobib kiireks ja maitsvaks õhtusöögiks ideaalselt pitsa.
Ellen sai endale jõulukingiks ka uue ahju, millel on pitsa küpsetamise režiim ning kaasas ka pitsakivi. Pitsakivi ülesanne on hoida pitsapõhi mõnusalt krõbedana. Selleks, et küpsetada kiiresti mõnusad pitsad, mida ka kaaslastega jagada, vajad sa järgmist:
Valmis pitsapõhjad (2 tk pakis)
- Pool pakki hakkliha
- Singikuubikud
- Pitsa ja pasta tomatikaste
- 4 suurt tomatit
- Pitsamaitseaine
- 1 sibul
- 1 pakk riivjuustu
Valmistamine:
Kõigepealt prae hakkliha koos sibulaga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel maitsesta tomatikaste pitsamaitseainega ning määri pitsapõhjadele. Jaota praetud hakkliha pitsapõhjadele ning lisa veidi singikuubikuid peale. Seejärel kata pitsad tomatilõikudega ning puista peale pitsamaitseainet. Küpseta pitsasid 200-kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel puista pitsadele peale riivjuust ning küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud.
Pitsad ongi söömiseks valmis!
Kirja pani ja pildi tegi Paldiski Rae tegevusjuhendaja Evelin Laanejärv
KUULA: