Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Loome psüühilise erivajadusega inimestele võimalused tegusaks eluks kogukonnas

Anname Sulle turvalise elukeskkonna, toetava võrgustiku ja tegevustega sisustatud päevad, et saaksid olla rõõmus, õppida ja töötada, tunda ennast vajalikuna ning viia ellu oma unistusi.

Hoolekandeteenuste uus nõukogu liige on Eve Murumaa

Hoolekandeteenuste uus nõukogu liige on Eve Murumaa

Alates 4. juulist asub AS Hoolekandeteenused nõukogu liikme ametikohale Rahandusministeeriumi esindajana Eve Murumaa. Saame temaga lähemalt tuttavaks.  

Olete Hoolekandeteenuste nõukogus järgmised kolm aastat. Millisena näete enda panust ja  lisaväärtust nõukogu töösse?  

Tegelen oma igapäevatöös erinevate riigi kinnisvarateemadega – analüüsin kinnisvaraportfelli, kujundan strateegiat ning planeerin eelarvet. Ka Hoolekandeteenustel on hulk kinnisvara, mida korras hoida ja majandada. Näen, et eelkõige saangi nõukogusse tuua täiendavat kinnisvaraalast teadmist. 

Kas Teil tuleb silmade ette mõni äge teenus või vidin, mida teate tegusama elu edendamiseks Eestis või välismaal? 

Minu meelest pakub kaasaegne tehnoloogia ja nutilahendused mitmeid võimalusi ühiskonnas aktiivsemalt osalemiseks. Näiteks meeldetuletus- ja hoiatusfunktsioonid erinevad seadmetel või kaardirakendused liikumise hõlbustamiseks. Ka töö tegemise viisid on muutunud ning väga palju asju saab teha elektroonselt. 

Kas oskate tuua mõne hea näite päriselust, millega ilmestada meie väärtust erivajadusega inimesest lugupidamisest? 

Erivajadusega inimesi on üha enam igapäevaelus märgata. Nii tänavapildis kui teenindussektoris töötamas. Kindlasti töötab erivajadustega inimesi ka teistes sektorites, kuid seda pole avalikult näha. Erivajadusega inimese tööle võtmisel on sageli vaja töökeskkond ümber kujundada, sest olemasolev ei vasta töötaja vajadustele.  

Uut kvaliteetset ruumi kavandades arvestatakse juba erivajadustega inimestega, alates erivajadusega inimesele ligipääsetavuse tagamisest kuni mugava teenuseni välja. Erivajadustele vastavaks kohandatud ruumielemendid jäävad tihtipeale erivajadusteta inimestele märkamatuks. Kas teadsid, et krobelised tänavakivid ülekäiguraja ees ei ole libisemise vältimiseks ja tumedad jooned heledal põrandal ei ole sisekujunduselement vaid hoopis vaegnägijale olulised märgid? Tavakülastajale jääb märkamatuks ka see, et esimese muuseumina Eestis pakub Meremuuseum Paksus Margareetas võrdseid elamuslikke võimalusi toetavaid lahendusi nii nägemis-, kuulmis- ja liikumisraskustega kui ka intellektipuudega külastajatele. 

Kadri Talva-Ots, kommunikatsioonispetsialist


Tagasi

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!