Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Retsept: churrod

Retsept: churrod

Hispaania, hispaania keeles España, ametliku nimega Hispaania Kuningriik, on üks Euroopa Liidu liikmesriike, mille pealinnaks on Madrid. Elanikke on Hispaanias peaaegu 61 miljonit, st et 60 korda rohkem kui Eestis.

Hispaanias elab väga palju eestlasi ja seal on ka kaks Eesti kooli.

Hispaania kööki on mõjutanud Itaalia, araabia, keldi ja Vahemere piirkonna toidukultuur.

Tänu araablastele on Hispaania kööki jõudnud petersell, rosmariin, pune. Araablastelt pärineb ka riisi kasutamistava hispaania köögis. Tänapäeval on ju riis ühe hispaania tuntuma roa paella põhikomponent, mille juurde lisatakse liha või mereannid ja köögiviljad, rohelised oad, paprika, oliivõli, vesi ja sool. Traditsiooniliselt süüakse paellat otse pannilt puulusikatega. Väga armastatud on Hispaanias köögiviljasupp gazpacho, mille põhilised koostisosad on küüslauk, tomat ja kurk, kuid vahel lisatakse ka kala või sinki ja muna ning rosinaid.

Hispaanlased oskavad teha võrratult häid magustoite. Palju kasutatakse dessertides ja kookides mandleid ja tsitruselisi. Hispaanlaste üheks rahvusküpsetiseks on churrod. Traditsiooniliselt käib nende tegemine nõnda, et tähekesekujulisest vormist pressitakse keedutaigen läbi ning küpsetatakse kuumas õlis krõbedaks.

 

Seekordses videos näitame teile, kuidas meie Tõrva Kodus churrosid valmistasime. Vaata videot:

 

Retsept:

jahu 110g
või 30g
vesi 1 klaas
suhkur 2spl
sool 1/5 tl
muna 1tk
õli friteerimiseks
suhkur, kaneel puisteks
kastmeks sulatatud šokolaad

Valmistamisõpetus:

Vala potti vesi ja lisa või, suhkur ja sool ning lase keema.

Lisa jahu ja sega jõuliselt kuni jahu on ühtlaselt segunenud. Eemalda pott pliidilt ja lase jahtuda.

Kui segu pole enam liiga kuum, klopi muna taignasse. Ürita seda teha nii kiiresti kui võimalik. Vala õli pannile ja kuumuta.

Täida tordiprits taignaga. Proovi, kas õli on küpsetamiseks valmis. Tee seda nii, et lased väikse koguse taigent läbi pritsi õlisse. Kui see muutub ilusalt pruuniks, on õli temperatuur õige. Ribade pikkuse saad ise valida, lõigates taigna sobiva pikkusega juppideks.

Küpsemine võtab aega umbes 2 minutit.

Churrod on valmis, kui nad on ühtlaselt kuldpruunid.

Võta kuldpruunid churrod õli seest välja ja tõsta nõrguma, et üleliigne õli eemalduks. Rulli kohe soojana suhkru-kaneeli segus. Serveeri sulatatud šokolaadi dipiga.

 

Virve Karu, Tõrva Kodu toitlustusteenindaja

 

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!