Retsept: imemaitsev jäätis
Tõrvas peetakse juba 2015. aastast alates kodukohvikute päeva, kus üheks kindlaks osalejaks on olnud Tõrva Kodu jäätisekohvik oma suure valiku käsitööjäätistega.
Jäätisekohviku tulihingeliseks eestvedajaks on meie kodu klienditöö juht Ene-Aet Sööt, kes on jäätisepisikuga nakatanud kogu meie töökollektiivi ja iseenesest mõistagi ka meie kodu kliendid.
Tänases videos ei näita me aga seda, kuidas valmib jäätis kohvikutepäevaks, vaid tahame koos teiega teha kummarduse imelise suve kõige meeldivamale maiusele, mida õpetab valmistama meie kodu meisterkokk Leida.
Kodust jäätist on valmistada üsnagi lihtne. Vaja pole muud, kui 35% rõõska koort, kondenspiima, kaussi ja mikserit.
Jäätise valmistamiseks tuleb rõõsk koor vahustada tugevaks vahuks ja segada selle hulka siis kondenspiim. Saadud jäätisesegule võib lisada oma maitse järgi toormoose, rosinaid, kookoshelbeid, riivitud šokolaadi või muud meelepärast, seejärel tuleb segu valada vormidesse ja asetada need sügavkülma.
Kui soovite jäätisele lisada marju, siis peaksid need olema eelnevalt peeneks hakitud. Maitsvama tulemuse saab aga siiski nii, et lisate marju jäätisele alles serveerimisel.
Head maiustamist!
Leida koos toitlustusteenindaja Virve Karuga Tõrva Kodust
KUULA: