Retsept: krõbedad koorikleivad
Tere, armsad kokandusehuvilised!
Kas veel mäletate, et küpsetasime möödunud aastal Tõrva Kodus magushaput leiba? See oli päris keerukas ja aeganõudev töö, mida tuleb pikemalt ette planeerida. Kui aga tahad kiiremini omavalmistatud leiba maitsta, siis võid teha krõbedaid koorikleivakesi, mille valmistamisega saab igaüks hakkama.
Annan sulle täna selleks retseptid ja õpetuse, kuidas neid maitsvaid ampsusid teha.
Et näha, kuidas teil küpsetamine õnnestus, palun pildistage ja jagage Yammeris oma leivakestest pilte ja videosid. Ehk on teil ka uusi põnevaid retsepte ja nippe meiega jagada.
Nagu alati on meil kombeks, lisame ka täna teemakohase ristsõna.
Toredat küpsetamist ja nuputamist!
Teie Leida Tõrva Kodust
Pitaleiva retsept
Rukkijahu 500g
Pärm 30g
Soe vesi 0,2 l
Sool 1 tl
Toiduõli 1 spl
Seemned 2spl
Lahusta soojas vees pärm ja sool, lisa toiduõli. Nüüd sõelu sinna juurde jahu ning hakka segama kuni saad elastse taigna. Kata valmis taignapall rätikuga ja lase sellel seista tund aega. Siis jaota taigen umbes kanamunasuurusteks tükkideks. Rulli need jahusel töölaual 2-3 mm paksusteks lehtedeks. Lao need kuivale ahjuplaadile. Küpseta koorikleivakesi 270°C ahjus 2-7 minutit. Kohe kui pitad hakkavad pallina kerkima, võta nad ahjust välja. Saad leivakesed, mis on seest tühjad ja neid sobib täita mitmesuguste täidistega.
Näkileiva retsept
40 tükki
Piim 1l
Või 100g
Nisujahu 1100g
Nisukliid 100g
Kaerahelbed 50g
Kuivpärm 14g
Näkileiva maitseainesegu 1spl
Sool 1tl
Soojenda piim ning sulata või. Sega kokku kõik kuivained, kalla sinna juurde piim ja sulatatud või ning sega ca 10 minutit taignamassi edasi, siis lase umbes 15minutit kerkida. Tõsta taigen lauale ja rulli kahe küpsetuslehe vahel õhukeseks, tõsta koos paberiga küpsetusplaadile, lõika taignarattaga sobivad kujud ning tee kahvliga neisse augud. Raputa peale näkileiva maitseainesegu. Küpseta 230°C juures umbes 3–5 minutit. NB! Ära kergita enne ahju panekut!
Maitseainesegu v koriandriseemned
linaseemned
kõrvitsaseemned
mandlid
chiaseemned
Lihtne näkileiva retsept
Piim / Vesi
Või / Õli 100g
Nisujahu 100g
Rukkijahu 100g
Nisukliid 100g
Kaerahelbed 100g
Näkileiva maitseainesegu
Sool
Maitse järgi seemneid ja pähkleid
Küpseta 20 min 150°C.
Pruunista mõned minutid 180°C.
Head isu!
KUULA: