Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Retsept: maitsev seljanka

Retsept: maitsev seljanka

Mis täidaks külmal ajal paremini kõhtu kui üks toitev kuum supp? See maitseb hästi ning kaitseb külma eest.

Täna näitab Leida meie Tõrva Kodu köögis, kuidas tema seljanka suppi valmistab.

Seljanka supp on ajatu klassik, mis annab võimaluse oma fantaasiat kasutades iga kord pisut isemoodi supp valmis komponeerida.

Mis aga teeb ühest supist õige seljanka?
  • Seljanka on Vene köögist pärit supp, mille valmistamiseks on sadu retsepte, kuid valmistusviis on neil siiski üsna sarnane.
  • Peale lihaseljanka on olemas ka seene- ja kalaseljankat.
  • Klassikalistesse seljankaretseptidesse kuuluvad nii vasika- kui ka veiseliha, algupärase retsepti järgi ka neerud.
  • Seljankas ei kasutata kartulit v.a. eestistatud “koduses seljankas”.
  • Supi keetmiseks kasutatakse tavaliselt soolaliha, sellest ka supi nimi (vene keeles „solyanka“).
  • Vahel nimetatakse seljankat ka Vene sibulasupiks, sest kilo seljankapõhja tegemiseks kulub 600–700 grammi sibulat.
  • Ühes portsjonis peaks olema vähemalt 5-6 oliivi.
  • Seljankasse käivad soolakurgid (mitte marineeritud).
  • Supipõhi peab olema korralikult läbi praetud.
  • Kui tegu on kondipuljongist valmistatud supiga, jääb taldriku servale tummine rant.

Vaata lähemalt videost ja lahenda ka seljankateemalist ristsõna!

Head isu!

Seljankategemise nippe jagasid Leida ja toitlustusteenindaja Virve Karu Tõrva Kodust.

 

KUULA: 

 

VAATA VIDEOT: 

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!