Retsept: maitsvad vahvlid
Täna näitame, kuidas me Tõrva Kodus muffinijahust vahvleid küpsetame. Need on hästi pehmed ja maitsvad ning nende tegemisega saab igaüks hakkama. Tähtis on, et vahvliraud oleks enne taigna peale panekut korralikult kuumaks lastud ning määritud õliga, et vahvel raua külge kinni ei jääks.
Kui sa tahad aga teha hästi krõbedaid vahvleid, siis anname ka krõbedate vahvlite retsepti.
Vahvlid maitsevad suurepäraselt ka ilma igasuguse lisandita, aga sa võid neid pakkuda vahukoore, jäätise, magusa kohupiimapasta või moosiga – just nii, nagu sulle endale kõige enam maitseb.
Muffinijahust vahvlite retsept
Muffinijahu 1 pk
Muna 3tk
Piim 1klaas
Sool 1/3 tl
Suhkur 1 spl
Krõbedate vahvlite retsept
Või 200g
Suhkur 100g
Muna 3tk
Nisujahu 150g
Piim 0,5 klaasi
Sega või ja suhkur. Lisa munad, piim ja jahu. Taigen peab saama parajalt vedel, et seda lusikaga vahvlimasina peal laiali saaks ajada. Keera küpsenud vahvlilehed kuumalt rulli. Kui soovid võimalikult krõbedaid vahvleid, siis ära lao vahvlirulle üksteise peale, vaid lase neil enne jahtuda.
Meeldivat küpsetamist ja head maiustamist!
Virve Karu, Tõrva Kodu toitlustusteenindaja
KUULA: