Retsept: pühadeküpsetised
Jõulud ja aastavahetuse pidustused on talveaja tähtsamad ja ilusamad sündmused, milleks igas kodus hoolega valmistutakse. Vanasti usuti, et peres, kus ei valmistata jõuluroogasid, pole järgmisel aastal midagi head loota. Pidulaual pidi kindlasti olema õlu, sealiha (poolik seapea), jõululeib ja jõuluvorstid. Tavalised jõulutoidud olid veel pähklid, kapsad, keedetud oad, herned, naerid, kala. Kindlasti pidi peolaual olema jõululeib ehk jõulukakk, jõuluorikas, jõulupull või talsipühi karask, mis pidid sööjatele andma erilise kaitsva ja tervistava jõu.
Kuigi tänapäeval enam vanadest traditsioonidest väga rangelt kinni ei peeta, siis verivorstid, seapraad ja parimad küpsetised ei puudu üheltki jõululaualt.
Seekordses videos näitame, kuidas Tõrva Kodu elanikud pühadeküpsetisi valmistavad.
Virve Karu, Tõrva Kodu toitlustusteenindaja
KUULA: