Retsept: valgukreem maiasmokkadele
Tänases videos näitame, kuidas Tõrva Kodu maiasmokad valmistavad munavalge- ehk valgukreemi, milles põhitooraineks on suhkruga vahustatud munavalge.
Valgukreemid ei sobi vahekihtideks, sest surve all kaob kohevus, seepärast kasutatakse neid vaid kookide kaunistamiseks. Sageli nimetatakse taolist kreemi ka sefiirkreemiks. Kui täpne olla, siis on aga tegemist kahe erineva kreemiga. Sefiirkreem erineb valgukreemist sellepoolest, et sefiiri valmistamisel kasutatakse puuviljatäidist ning kreemile annab maitse just kasutatud puuvili. Valgukreemi aga maitsestatakse erinevate maitseainetega.
Valgukreeme valmistatakse kahte moodi: toor-ja keedukreemina. Meie näitame, kuidas me keeduvalgukreemi valmistame.
Valgukreemi retsept
Koostisained:
Suhkur 670g
Munavalge 350g
Vanilje suhk. 2g
Keeda siirup veest ja suhkrust, vahekorras 1:4. Lisa vahustatud munavalgele peene joana kuum siirup. Sega pidevalt. Vahusta kreemi veel 10-15 minutit. Soovi korral võid kreemile lisada agarit või želatiini ning seda maitsestada ja värvida. Valgu keedukreem on heade kaunistamisomadustega, hästi kohev ning mahukas.
Virve Karu, Tõrva Kodu toitlustusteenindaja
KUULA: