Tiia inspiratsiooninurk: Uppsala õunakook
Uppsala või Pariis?
Kuna me ei suutnud otsustada kumb linn on ilusam, siis valisime selle, mis tundus kodusem. Sellest ka meie õunakoogi valik: Uppsala õunakook.
Vaja läheb:
125 g või
1.5 dl suhkur
2 tk muna
2.5 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulber
2 sl piim
400 g õun
sidrunimahl
kaneel
suhkur
Sulata margariin ning jahuta, seejärel vahusta suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Lisa jahule küpsetuspulber ning sõelu margariinivahu hulka. Viimasena lisa piim.
Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Lao õunaviilud, koor ülespoole, tihedalt üksteise kõrvale.
Puista õunaviiludele kaneeli ja suhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
HEAD ISU!
Augustis on õunad nii magusad ja head! Nagu arstid ikka ütlevad: 1 õun päevas hoiab tervise korras!
KUULA:
Tiia Bolšakova Paldiski Rae kodust