Valmista ise kartulikotlette
Leedu on Balti riikidest lõunapoolseim riik. Leedu pealinn on Vilnius ning elanike arv on 2 860 002.
Mida me teame Leedu köögist? Teame, et leedukatele meeldib kartulist valmistada väga erinevaid roogasid. Peaaegu iga teine roog sisaldab kartulit. Leedust on pärit külm ja jahutav peedisupp, mis on lõunanaabrite üks suvine lemmiroog. Suppide juurde (nagu peedisupp lihapallidega ja kapsasupp) ei pakuta leiba, vaid hoopis kergelt õlis friteeritud kartuleid.
Leedu köögis on palju imelisi roogasid seentest. Seeni kasutatakse pirukatäidisena ja pannakse suppidesse. Ilmselt kõige kuulsam leedu roog on tsepeliinid – liha-, seene- või kalatäidisega keedetud kartuliklimbid, mida enamasti süüakse koorekastmega.
Leedu küpsetised on väga mitmekesised. Valmistatakse erinevad ahjupirukaid ja vormiroogasid, nii soolaste kui magusate täidistega.
Meie valmistasime leedupäraseid kartulikotlette ja näitame seda teile ka videos. Proovige neid ise teha – see on lihtne ja väga maitsev suutäis.
RETSEPT
6 suuremat kartulit
1 väike riivitud sibul
2 muna
1 tl soola või ürdisoola
1 purustatud küüslauguküüs
1-2 spl nisujahu
praadimiseks õli
Koori ja riivi kartulid. Seejärel lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks taignaks. Prae õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt väikesed lusikapannkoogid. Serveeri näiteks ürdikastmega.
Loo ja video tegi Virve Karu, Tõrva Kodu toitlusteenindaja
KUULA: