Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Kolmapäev

Kolmapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

Mannapuder

Manna 200 g
Piim 2,5% 240 ml
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Vesi 800 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
  3. Lisa piimasegu hulka aeglasel segades peene joana manna.
  4. Hauta pidevalt segades.
  5. Maitsesta soola ja suhkruga.

 

Võileib valgeoa pasteediga (lihavaba)

Uba (konserv)ilma soolveeta 80 g
Suhkur Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Küüslauk Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Tahini Maitse järgi
Vürtsköömen Maitse järgi
Cayenne pipar Maitse järgi
Päikesekuivatatud tomatid 8 g
Petersell Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
  2. Peale loputamist nõruta oad sõelal.
  3. Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumikseriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
  4. Maitsestamisel lisa suhkrut, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
  5. Serveeri röstitud leiva või saiaga.

 

Lõunasöök

 

Kalasupp

Kalafilee (keskmiselt) 450 g
Kartul 600 g
Porrusibul 200 g
Porgand 120 g
Muna 80 g
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Toiduõli Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Vesi 950 ml

 

Kuidas teha:

  1. Keeda kalast puljong, tõsta kala välja ja tükelda.
  2. Pese, koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
  3. Kuumuta köögiviljad õlis.
  4. Lisa puljongile kartul ja köögiviljad ning keeda pehmeks.
  5. Lisa tükeldatud kala.
  6. Maitsesta supp lõplikult.
  7. Serveeri maitserohelisega.

 

Kama-kohupiimakeem marjakastmega (lihavaba)

Kohupiim 0,1% 500 g
Suhkur 80 g
Kamajahu 40 g
Marjad (külmutatud) 160 g
Piim 2,5% 40 ml

 

Kuidas teha:

  1. Sulata külmutatud marjad.
  2. Kohupiimale lisa piim, kamajahu ja pool suhkru kogusest.
  3. Püreesta sulanud marjad koos ülejäänud suhkruga.
  4. Kohupiimakreem serveeri marjakastmega.

 

Õhtusöök

 

Kartuli-hernepuder peekoniga

Kartul 550 g
Hernes (kuivatatud) 250 g
Piim 2,5% 200 ml
Peekon 200 g
Sibul 120 g
Sool Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Aseta herned külma vette likku.
  2. Kartul keeta koos eelnevalt leotatud hernestega pehmeks.
  3. Koori ning haki sibul, haki peekon.
  4. Prae õlis sibul, lisa peekon ja prae läbi.
  5. Kuumuta piim keemiseni.
  6. Pehmeks keedetud kartuli-herne massile lisada piim ja segada pudruks.
  7. Pudru hulka lisada praetud sibul ja peekon ning segada läbi.
  8. Maitsesta lõplikult, serveeri maitserohelisega.
  9. Serveeri värske kurgi salatiga.

 

Värske kurgi salat hapukoorega (lihavaba)

Kurk (värske) 120 g
Hapukoor 20% 60 g
Maitseroheline Maitse järgi
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Pese kurgid, tükelda
  2. Tükeldatud kurkidele lisa hapukoor
  3. Nüüd lisa sool ja maisteroheline ning sega kõik omavahel läbi.

 

 

 

 

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!