Laupäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
| Hirsihelbed | 200 g |
| Piim 2,5% | 200 ml |
| Vesi | 800 mk |
| Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja lase keema tõusta.
- Sega hulka hirsihelbed.
- Hauta pidevalt segades.
- Maitsesta soolaga.
- Kõrvale valmista pasteediga leib sõi sai.
Lõunasöök
Ploff
| Sealiha (keskmiselt) | 240 g |
| Riis | 360 g |
| Toiduõli | 1 tl |
| Porgand | 160 g |
| Tomatipasta 20% | 50 g |
| Sool | 1 tl |
| Pipar | Maitse järgi |
| Sibul | 80 g |
| Vesi | 800 ml |
Kuidas teha:
- Pruunista õlis eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
- Pese, koori porgand ja sibul. Seejärel tükelda nad kuubikuks.
- Lisa sibul ja porgand lihale juurde kuumuta segades veel natuke aega.
- Lisa nüüd pruunistatud koostisainetele juurde tomatipasta ning kuumuta segades läbi.
- Lisa liha, porgandi, sibula segule juurde eelnevalt pestud riis, maitsesta soola ja pipraga.
- Kalla peale keevat vett, et riis oleks kergelt kaetud.
- Hauta madalal kuumusel ning lisa vedeliku imendudes veel vett.
- Sega toitu vaikselt hautamisel.
- Hauta seni kuni toit on lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
- Serveeri koos kapsa-porgandi salati ja leivaga.
Kapsa-porgandi salat majoneesiga
| Valge peakapsas | 200 g |
| Porgand | 160 g |
| Majonees | 80 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Sidrunimahl | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Puhasta kapsas ning riivi jämeda riiviga või haki peenikesed ribad.
- Pese ja koori porgand ning riivi peenema riiviga.
- Sega riivitud kapsas ja porgand omavahel.
- Lisa majonees ja maitseained ning sega korralikult läbi.
Õhtusöök
Köögiviljaraguu (lihavaba)
| Kaalikas | 360 g |
| Porgand | 240 g |
| Valge peakapsas | 240 g |
| Kartul | 280 g |
| Tomat (konserv) | 80 g |
| Sibul | 40 g |
| Aedoad (külmutatud) | 240 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Vesi | 200 ml |
Kuidas teha:
- Pese, koori ja tükelda köögiviljad.
- Kuumuta õlis porgand, sibul, kaalikas, lisa kapsas ja kartul.
- Lisa vesi ja purustatud tomatid koos mahlaga ning hauta köögiviljad tasasel tulel.
- Hauta ja maitsesta raguu lõplikult valmis.
- Serveeri maitserohelisega.
- Naudi koos leiva või sepiku ja keefiriga.
