Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Laupäev

Laupäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Hirsihelbepuder

Hirsihelbed 200 g
Piim 2,5% 200 ml
Vesi 800 mk
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
  3. Sega hulka hirsihelbed.
  4. Hauta pidevalt segades.
  5. Maitsesta soolaga.
  6. Kõrvale valmista pasteediga leib sõi sai.

 

Lõunasöök

 

Ploff

Sealiha (keskmiselt) 240 g
Riis 360 g
Toiduõli 1 tl
Porgand 160 g
Tomatipasta 20% 50 g
Sool 1 tl
Pipar Maitse järgi
Sibul 80 g
Vesi 800 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pruunista õlis eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
  2. Pese, koori porgand ja sibul. Seejärel tükelda nad kuubikuks.
  3. Lisa sibul ja porgand lihale juurde kuumuta segades veel natuke aega.
  4. Lisa nüüd pruunistatud koostisainetele juurde tomatipasta ning kuumuta segades läbi.
  5. Lisa liha, porgandi, sibula segule juurde eelnevalt pestud riis, maitsesta soola ja pipraga.
  6. Kalla peale keevat vett, et riis oleks kergelt kaetud.
  7. Hauta madalal kuumusel ning lisa vedeliku imendudes veel vett.
  8. Sega toitu vaikselt hautamisel.
  9. Hauta seni kuni toit on lõplikult valmis, vajadusel maitsesta.
  10. Serveeri koos kapsa-porgandi salati ja leivaga.

 

Kapsa-porgandi salat majoneesiga

Valge peakapsas 200 g
Porgand 160 g
Majonees 80 g
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Sidrunimahl Maitse järgi
Pipar Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Puhasta kapsas ning riivi jämeda riiviga või haki peenikesed ribad.
  2. Pese ja koori porgand ning riivi peenema riiviga.
  3. Sega riivitud kapsas ja porgand omavahel.
  4. Lisa majonees ja maitseained ning sega korralikult läbi.

 

Õhtusöök

 

Köögiviljaraguu (lihavaba)

Kaalikas 360 g
Porgand 240 g
Valge peakapsas 240 g
Kartul 280 g
Tomat (konserv) 80 g
Sibul 40 g
Aedoad (külmutatud) 240 g
Sool Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Vesi 200 ml

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ja tükelda köögiviljad.
  2. Kuumuta õlis porgand, sibul, kaalikas, lisa kapsas ja kartul.
  3. Lisa vesi ja purustatud tomatid koos mahlaga ning hauta köögiviljad tasasel tulel.
  4. Hauta ja maitsesta raguu lõplikult valmis.
  5. Serveeri maitserohelisega.
  6. Naudi koos leiva või sepiku ja keefiriga.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!