Neljapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
| Muna | 12 |
| Piim 2,5% | 280 ml |
| Toiduõli | 1 sl |
| Sool | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Klopi munad lahti, lisa sool.
- Lahtiklopitud munadele lisa juurde piim.
- Määri õliga ahjupann ja vala omletisegu pannile.
- Küpseta omlett ajus kuni valmimiseni.
- Serveerimisel lisa maitseroheline.
- Kõrvale tee võileib peekoniga.
Lõunasöök
Sealiha koorekastmes
| Sealiha | 350 g |
| Sibul | 80 g |
| Maisitärklis | 3 sl |
| Hapukoor 20% | 160 g |
| Toiduõli | 1 tl |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Vesi | 310 ml vett |
Kuidas teha:
- Pruunista pannil eelnevalt sulataud, tükeldatud liha.
- Koori ja tükelda sibulad kuubikuteks.
- Lisa sibulad lihale, prae koostisained segades läbi, maitsesta.
- Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
- Sega tärklis külma veega, kalla segades segu keevasse kastmesse kuni saavutad soovitud kontsitentsi.
- Lisa hapukoor ning maitseroheline ja kuumuta keemiseni.
- Serveeri tatra ja hapukapsasalatiga.
Hapukapsasalat
| Hapukapsas | 240 g |
| Valge peakapsas | 180 g |
| Sool | 1 tl |
| Pipar | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Suhkur | 1 tl |
Kuidas teha:
- Puhasta värske kapsas seejärel riivi jämeda riiviga.
- Vala hapukapsas sõelale ja nõruta.
- Sega omavahel kokku hapukapsas ja riivitud värske kapsas.
- Lisa salatile õli, sool, pipar, suhkur.
- Sega salat korralikult läbi ja lase maitsestuda.
Õhtusöök
Suvine kaste
| Tomat | 175 g |
| Kurk (värske) | 240 g |
| Vorst keedu (keskmiselt) | 120 g |
| Muna | 2 tk |
| Sibul | 25 g |
| Hapukoor 20% | 120 g |
| Majonees | 60 g |
| Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese tomat ja kurk ning lõika kuubikuteks.
- Koori ja haki sibul.
- Keeda munad, koori ja tükelda.
- Tükelda vorst kuubikuteks.
- Sega omavahel hapukoor ja majonees.
- Lisa kõik ained hapukoore-majoneesi segusse .
- Maitsesta ning sega korralikul läbi.
- Serveeri keedetud kartuli ja leivaga.
