Pühapäev
Hommikusöök
Tatrahelbe puder
Tatrahelbed | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
3. Sega hulka tatrahelbed.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.
6. Serveeri hapukoore või võiga.
Lõunasöök
Kalapulgad tartar kastmega
Sügavkülmutatud kalapulgad tõsta 2-3h varem külmakappi sulama, küpseta ahjus või pannil.
Tartar kaste
Hapukoor 20% | 160 g |
Majonees | 80 g |
Kurk (konserveeritud) | 100 g |
Sibul | 60 g |
Sidrunimahl | 1 tl |
Sool, pipar | maitse järgi |
Maitseroheline | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Sega omavahel hapukoor ja majonees
2. Lisa konserveeritud kurgikuubikud
3. Koori ning haki sibul peeneks, lisa kastmesse
4. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja maitserohelisega
Hiinakapsasalat maisiga
Hiinakapsas | 300 g |
Mais (konserveeritud) | 100 g |
Kurk (värske) | 40 g |
Maitseroheline | 1 tl |
Sidrunimahl | 1 tl |
Suhkur | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Toiduõli | maitse järgi |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Pese ja puhasta hiinakapsas ning tükelda ribadeks.
2. Pese värske kurk ja tükelda ribadeks.
3. Nõruta maisikonserv.
4. Sega tükeldatud köögiviljad ja mais omavahel.
5. Õlist, sidrunimahlast, soolast, suhkrust ja piprast valmista salatikaste.
6. Sega köögiviljade segu ja salatikaste omavahel kokku.
Õhtusöök
Kana-köögivilja risotto
Kanakints | 280 g |
Riis | 200 g |
Köögiviljasegu (külmutatud) | 320 g |
Sibul | 40 g |
Pipar | 1 tl |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | maitse järgi |
Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
1. Pruunista kanakintsud.
2. Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
3. Pese riis ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta.
4. Passeeri õlis külmutaud köögiviljad, kooritud ja hakitud sibul.
5. Lisa keedetud riisi hulka köögiviljad ja tükeldatud kana.
6. Maitsesta ja sega läbi.