Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Reede

Reede

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Mannapuder

Manna 160 g
Piim 2,5% 240 ml
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Vesi 800 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
  3. Lisa piimasegu hulka aeglasel segades peene joana manna.
  4. Hauta pidevalt segades.
  5. Maitsesta soola ja suhkruga.
  6. Serveeri putru moosi või marjadega ning kõrvale söö leiba või saia koos kodujuustu ja maitserohelisega.

 

Lõunasöök

 

Kalaseljanka

Kalafilee 440 g
Sibul 80 g
Kurk (konserveeritud) 160 g
Suhkur 1 tl
Tomatipasta 20% 40 g
Sool 1 tl
Maitseroheline Maitse järgi
Kartul 360 g
Porgand 200 g
Pipar Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Hapukoor 20% 40 g
Vesi 1 l

 

Kuidas teha:

  1. Keeda kalast puljong, riisu vaht.
  2. Tõsta pehmeks keenud kala puljongist välja, kurna puljong.
  3. Jahuta ja tükelda kala.
  4. Pese, koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
  5. Kuumuta õlis sibul ja porgand, lisa konserveeritud kurk ja tomatipasta.
  6. Keeda kartul puljongis poolpehmeks.
  7. Lisa praetud köögiviljad, kurk ja tomatipasta ning keeda kuni köögiviljad on pehmed.
  8. Lisa supile tükeldatud kala ja keeda supp valmis.
  9. Maitsesta supp lõplikult.
  10. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega. Kõrvale paku leiba.

 

Saiavorm

Sai (keskmiselt) 200 g
Moos (keskmiselt) 80 g
Muna 1 tk
Suhkur 30 g
Piim 2,5% 260 ml
Kaneel 1 tl

 

Kuidas teha:

  1. Tükelda sai kuubikuteks.
  2. Aseta ahjuplaadile saiakuubikud kihiti moosiga.
  3. Eemalda munadelt koor.
  4. Klopi munad lahti koos suhkruga.
  5. Lisa lahti klopitud munadele piim ning sega ühtlaseks.
  6. Muna-piimasegu vala saiakuubikutele, peale raputa kaneeli.
  7. Küpseta ahjus u 170-180c kuniks saiavorm on pealt kuldpruun.
  8. Jahuta, serveeri piimaga.

 

Õhtusöök

 

Ahjuköögiviljad

Kartul 520 g
Porgand 360 g
Peet 260 g
Kaalikas 260 g
Mugulsibul 2 tk
Küüslauk 24 g
Toiduõli 1 sl
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Kuivatatud tüümian Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Koori, puhasta kõik köögiviljad.
  2. Küüslauk haki peeneks.
  3. Köögiviljad lõika omale meelepärasteks tükkideks – umbes 3x3cm tükkideks või veidi suuremateks.
  4. Sega omavahel toiduõli, sool ja pipraga kokku kartul, porgand, peet ja kaalikas.
  5. Pane köögivilja ahju 180 c küpsema.
  6. Kui köögiviljad on peaaegu valmis lisa nende hulka küüslauk, sibul ja tüümian.
  7. Sega kõik omavahel vaikselt läbi..
  8. Küpseta seni kuni köögiviljad on kuldpruunid ja pehmed.
  9. Serveeri köögivilju küüslaugu kastme ja leivaga

 

Küüslaugukaste

Hapukoor 20% 200 g
Küüslauk 4 g
Sool Maitse järgi
Majonees 200 g

 

Kuidas teha:

  1. Puhasta ja peenesta küüslauk
  2. Sega kokku hapukoor, majonees ja peenestatud küüslauk
  3. Maitsesta soolaga

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!