Teisipäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Neljaviljapuder
Neljaviljahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
Valgeoa pasteet (lihavaba)
Konservuba ilma soolveeta | 80 g |
Suhkur | 1 tl |
Sidrunimahl | 1 tl |
Küüslauk | 10 g |
Toiduõli | 1 tl |
Tahini | 4 g |
Vürtsköömen | 4 g |
Cayenne pipar | 4 g |
Päikesekuivatatud tomatid | 10 g |
Petersell | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
- Peale loputamist nõruta oad sõelal.
- Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumiksriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
- Maitsestamisel lisa suhkurt, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
- Serveeri näiteks röstitud rukkileiva või saiaga.
Lõunasöök
Kalakaste
Kalafilee (keskmiselt) | 480 g |
Sibul | 80 g |
Toiduõli | 1 tl |
Hapukoor 20% | 160 g |
Maisitärklis | 1 sl |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Vesi | 250 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni. maitsesta soolaga
- Lisa vette eelnevalt sulatatud ja tükkideks lõigatud kalafilee
- Eemalda keemisel tekkinud vaht
- Keeda kala madalal kuumusel natuke aega (kala valmib kiiresti)
- Tõsta kala pujongist välja ja jahuta
- Pese, koori ning tükelda sibulad
- Kuumuta pannil õli, prae sibulad klaasjaks
- Lisa kala ning praetud sibulad puljongisse
- Lahusta külmas vees maisitärklis
- Lase kaste keema tõusta, lisa kastmele maisitärklise segu pidevalt segades
- Kuumuta kaste paksenemiseni, maitsesta
- Lisa hapukoor ja sega kaste läbi
- Serveerimisel lisa maitseroheline
Serveeri keedetud kartuli ja seemneleivaga, juurde söö porganid-porrusalatit.
Porgandi-porrusalat
Porgand | 280 g |
Porrusibul | 200 g |
Sidrunimahl | 1 tl |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese, koori ning riivi porgand.
- Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks ribadeks.
- Sega porru ja porgand kokku.
- Lisa toiduõli, sidrunimahl ja sool.
- Sega salat korralikult läbi.
Õhtusöök
Tatrasalat
Tatratangud | 200 g |
Porrusibul | 40 g |
Kurk (konserveeritud) | 160 g |
Peekon | 160 g |
Muna | 2 tk |
Majonees | 120 g |
Hapukoor 20% | 120 g |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Vesi | 360 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa vette eelnevalt pestud tatar.
- Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- 3 .Vala tatar sõelale ja kurna, seejärel jahuta täiesti maha.
- Puhasta porru.
- Keeda munad, jahuta ning koori.
- Tükelda väikesteks kuubikuteks peekon,porru,keedetud munad.
- Vala marineeritud kurgid sõelale ning nõruta.
- Valmistada hapukoorest, majoneesist kaste, lisa maitseained.
- Sega kõik koostisained ained kokku, lisa hapukoorekaste..
- Sega salat korralikult läbi, vajadusel maitsesta.
- Serveeri koos leiva või sepikuga.