Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Teisipäev

Teisipäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

Neljaviljapuder

Neljaviljahelbed 200 g
Vesi 800 ml
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema.
  2. Lisa piim.
  3. Lase uuesti vedelik keema.
  4. Lisa sool, suhkur.
  5. Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.

 

Valgeoa pasteet (lihavaba)

Konservuba ilma soolveeta 80 g
Suhkur 1 tl
Sidrunimahl 1 tl
Küüslauk 10 g
Toiduõli 1 tl
Tahini 4 g
Vürtsköömen 4 g
Cayenne pipar 4 g
Päikesekuivatatud tomatid 10 g
Petersell Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
  2. Peale loputamist nõruta oad sõelal.
  3. Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumiksriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
  4. Maitsestamisel lisa suhkurt, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
  5. Serveeri näiteks röstitud rukkileiva või saiaga.

 

Lõunasöök

 

Kalakaste

Kalafilee (keskmiselt) 480 g
Sibul 80 g
Toiduõli 1 tl
Hapukoor 20% 160 g
Maisitärklis 1 sl
Maitseroheline Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Vesi 250 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni. maitsesta soolaga
  2. Lisa vette eelnevalt sulatatud ja tükkideks lõigatud kalafilee
  3. Eemalda keemisel tekkinud vaht
  4. Keeda kala madalal kuumusel natuke aega (kala valmib kiiresti)
  5. Tõsta kala pujongist välja ja jahuta
  6. Pese, koori ning tükelda sibulad
  7. Kuumuta pannil õli, prae sibulad klaasjaks
  8. Lisa kala ning praetud sibulad puljongisse
  9. Lahusta külmas vees maisitärklis
  10. Lase kaste keema tõusta, lisa kastmele maisitärklise segu pidevalt segades
  11. Kuumuta kaste paksenemiseni, maitsesta
  12. Lisa hapukoor ja sega kaste läbi
  13. Serveerimisel lisa maitseroheline

Serveeri keedetud kartuli ja seemneleivaga, juurde söö porganid-porrusalatit.

 

Porgandi-porrusalat

Porgand 280 g
Porrusibul 200 g
Sidrunimahl 1 tl
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ning riivi porgand.
  2. Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks ribadeks.
  3. Sega porru ja porgand kokku.
  4. Lisa toiduõli, sidrunimahl ja sool.
  5. Sega salat korralikult läbi.

 

Õhtusöök

 

Tatrasalat

Tatratangud 200 g
Porrusibul 40 g
Kurk (konserveeritud) 160 g
Peekon 160 g
Muna 2 tk
Majonees 120 g
Hapukoor 20% 120 g
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Vesi 360 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa vette eelnevalt pestud tatar.
  2. Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  3. 3 .Vala tatar sõelale ja kurna, seejärel jahuta täiesti maha.
  4. Puhasta porru.
  5. Keeda munad, jahuta ning koori.
  6. Tükelda väikesteks kuubikuteks peekon,porru,keedetud munad.
  7. Vala marineeritud kurgid sõelale ning nõruta.
  8. Valmistada hapukoorest, majoneesist kaste, lisa maitseained.
  9. Sega kõik koostisained ained kokku, lisa hapukoorekaste..
  10. Sega salat korralikult läbi, vajadusel maitsesta.
  11. Serveeri koos leiva või sepikuga.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!