Kolmapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Maisimannapuder
Maisimanna | 200 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Vesi | 800 ml |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
3. Lisa maisimanna.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.
Lõunasöök
Koorene seene-sealiha hautis
Sealiha | 250 g |
Seened (konserv) | 160 g |
Sibul | 80 g |
Vahukoor 35% | 80 g |
Maisitärklis | 20 g |
Sool | maitse järgi |
Pipar | maitse järgi |
Vesi | 900 ml |
Kuidas teha:
1. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles sealihakuubikud.
2. Koori ning haki sibul ning prae koos lihaga läbi.
3. Kurna konservseened ning lisa sibula ja liha hulka, prae läbi.
4. Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
5. Maitstesta soola ja pipraga.
6. Lisa vahukoor, kuumuta keemiseni ja keeda hautist koos koorega kuni kaste veidi pakseneb.
7. Lahusta külmas vees maisitärklis.
8. Sega pidevalt segades maisitärklise segu kastmesse, kuni kaste saavutab soovitud konsistentsi.
9. Serveeri keedukartuli, riisi või pastaga.
Porgandisalat
Porgand | 400 g |
Mahl | 20 g |
Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
1. Pese, koori porgandid.
2. Riivi porgand jämedama riiviga.
3. Sega riivitud porgandile juurde toiduõli ning mahl.
4. Sega salat korralikult läbi ja lase salatil natuke maitsestuda.
Õhtusöök
Köögivilja raguu kanaga
Kaalikas | 250 g |
Porgand | 250 g |
Valge peakapsas | 250 g |
Kartul | 250 g |
Sibul | 40 g |
Kanakints | 250 g |
Purustatud tomat | 80 g |
Vesi | 200 ml |
Sool, pipar | maitse järgi |
Maitseroheline | maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
1. Pane kanakintsud külma veega keema.
2. Kui vesi läheb keema, koori vaht ja lisa sool, pipar, loorber.
3. Valmis keedetud kanakintsud jahuta ning puhasta kontidest.
4. Tükelda kanaliha suuremateks tükkideks.
5. Pruunista kiirelt kooritud, tükeldatud sibul ja porgand vähese õliga.
6. Seejärel vala peale kintsude keemisest saadud kurnatud puljong.
7. Kui puljong läheb keema, lisa kaalikas ja kapsas.
8. Kui kaalikas ja kapsas hakkavad pehmeks minema, lisa kartul ja purustatud tomat.
9 . Maitsesta raguu ja hauta kuni kõik köögiviljad on pehmed.
10. Kui köögiviljad pehmed, lisa kanaliha tükid.
11. Serveerimisel lisa maitseroheline.