Esmaspäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Omlett
Muna | inimese kohta 3 tk |
Piim 2,5% | 250 ml |
Toiduõli | 1 sl |
Sool | 1 tl |
Maitseroheline | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Klopi munad lahti, lisa sool.
2. Lahtiklopitud munadele lisa juurde piim.
3. Määri õliga ahjupann ja vala omletisegu pannile.
4. Küpseta omlett ajus kuni valmimiseni.
5. Serveerimisel lisa maitseroheline.
Lõunasöök
Maksastorganov
Maks (sea) | 400 g |
Sibul | 120 g |
Toiduõli | 1 sl |
Hapukoor 20% | 120 g |
Porgand | 120 g |
Maisitärklis | 40 g |
Pipar | 1 tl |
Sool | 1 tl |
Suhkur | 1 tl |
Vesi | 500 ml |
Kuidas teha:
1. Tükelda maks ribadeks.
2. Koori ja tükelda sibul.
3. Pese, koori ja riivi porgand jämeda riiviga.
4. Pruunista õlis maks, lisa sibul ja porgand, prae läbi.
5. Lisa vesi ning hauta vaiksel tulel pehmeks.
6. Lahusta külmas vees maisitärklis.
7. Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse.
8. Kuumuta paksenemiseni, maitsesta.
9. Lisa hapukoor ja sega kaste läbi.
10. Serveeri keedukartuli või tatraga.
Õhtusöök
Kartuli-kruubipuder
Sealiha | 200 g |
Kartul | 700 g |
Vesi | 400 ml |
Sibul | 40 g |
Odrakruup | 120 g |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Pese ja koori kartulid.
2. Pane kartulid potti ja vala kartulitele peale eelnevalt pestud ja leotatud kruubid.
3. Lisa potti vett niipalju, et kruubid oleksid täiesti veega kaetud.
4. Keeda madalal kuumusel kartulid ja kruubid pehmeks.
5. Kuumuta õli ning prae eelnevalt sulatatud, tükeldatud sealiha.
6. Lisa lihale sibulad ning prae liha koos sibulaga läbi.
7. Lisa lihale natuke vett ja hauta liha pehmeks.
8. Valmista kartuli-kruubimassist puder, maitsesta soolaga.
9. Lisa pudrule hautatud liha, sega korralikult puder läbi ja maitsesta lõplikult.
Tomatisalat hapukoorega
Tomat | 150 g |
Maitseroheline | maitse järgi |
Hapukoor 20% | 60 g |
Sool | maitse järgi |
Kuidas teha:
1. Pese ja tükelda tomatid
2. Sega tükeldatud tomatid hapukoore ja maitserohelisega
3. Maitsesta