Teisipäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Neljaviljapuder
Neljaviljahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
- Kõrvale tee määrdejuustuga leib või sai.
Lõunasöök
Maksastrogonov
Maks (sea) | 280 g |
Sibul | 80 g |
Toiduõli | 1 tl |
Hapukoor 20% | 80 g |
Porgand | 80 g |
Maisitärklis | 25 g |
Pipar | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Vesi | 320 ml |
Kuidas teha:
- Tükelda maks ribadeks.
- Koori ja tükelda sibul.
- Pese, koori ja riivi porgand jämeda riiviga.
- Pruunista õlis maks, lisa sibul ja porgand, prae läbi.
- Lisa vesi ning hauta vaiksel tulel pehmeks.
- Lahusta külmas vees maisitärklis.
- Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse.
- Kuumuta paksenemiseni, maitsesta.
- Lisa hapukoor ja sega kaste läbi.
- Serveeri koos tatra ja marineeritud kurgiga.
Õhtusöök
Makaronid | 0,06 |
Vahukoor 35% | 0,060 |
Sibul | 0,025 |
Küüslauk | 0,001 |
Sink (keedu) | 0,040 |
Juust (keskmise rasvasusega) | 0,010 |
Hernes (külmutatud) | 0,015 |
Toiduõli | 0,001 |
Sool | 0,001 |
Pipar | 0,001 |
Kuivatatud basiilik | 0,001 |
Vesi | 0,095 |
Kuidas teha:
- Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna.
- Koori ning tükelda sibul ja küüslauk.
- Prae õlis sibul ja küüslauk ning lisa hakitud sink.
- Prae segu kergelt läbi ning lisa koor.
- Keeda madala tulele, kuni segu pakseneb.
- Lisa kasmesse külmutaud herned, lase keema.
- Maitsesta soola, pipra ning basiilikuga.
- Lisa kastmesse valmis pasta ja sega läbi.
- Serveerides raputa peale riivitud juustu.