Neljapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Kaerahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
Kõrvale söö võileib skumbriaga.
Lõunasöök
Kana koorekastmes
Kanakints | 280 g |
Sibul | 40 g |
Porgand | 80 g |
Maisitärklis | 25 g |
Hapukoor 20% | 80 g |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
- Pruunista kanakintsud ja hauta pehmeks.
- Koori ning tükelda sibul.
- Koori ning riivi porgand jämeda riiviga.
- Puhasta kana kontidest, tükelda.
- Prae õlis sibul ja porgand.
- Lisa tükeldatud kana.
- Lisa kana hautamisest saadud puljong. Vajadusel lisa veidi vett.
- Keeda ja maitsesta toit.
- Lahusta külmas vees maisitärklis.
- Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
- Lase keema tõusta.
- Lisa hapukoor, maitseroheline ja maitsesta.
- Serveeri koos makaronide ja hautatud porgandiga.
Hautatud porgand
Porgand | 450 g |
Toiduõli | 2 tl |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Koori porgandid ja lõika endale sobivateks ratasteks.
- Pane potti, lisa vesi, õli ja maitsesta soolaga.
- Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegupehmeks.
Õhtusöök
Köögiviljapüreesupp (lihavaba)
Porgand | 240 g |
Sibul | 50 g |
Või 80% | 25 g |
Vahukoor 35% | 400 ml |
Vesi | 400 ml |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Seemned | 8 g |
Lillkapsas(külmutatud) | 500 g |
Kuidas teha:
- Koori ning tükelda sibul ja porgand väiksemateks kuubikuteks.
- Prae võis porgand ja sibul, tee seda madalamal temperatuuril, et või kõrbema ei läheks.
- Lisa vesi ja keeda seni, kuni porgand on pehme.
- Lisa lillkapsas ja koor.
- Maitsesta supi soola ja pipraga.
- Keeda tasasel tulel, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
- Püreesta supp saumikseriga.
- Serveerimisel raputa peale seemneid.