Laupäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Hirsihelbepuder
| Hirsihelbed | 200 g |
| Piim 2,5% | 200 ml |
| Vesi | 800 ml |
| Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja lase keema tõusta.
- Sega hulka hirsihelbed.
- Hauta pidevalt segades.
- Maitsesta soolaga.
Kõrvale söö pasteediga sepikut.
Lõunasöök
| Sealiha (keskmiselt) | 280 g |
| Sibul | 80 g |
| Tomatipasta 20% | 40 g |
| Hapukoor 20% | 80 g |
| Maisitärklis | 25 g |
| Toiduõli | 1 tl |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Vesi | 400 ml |
Kuidas teha:
- Koori ning haki sibul.
- Pruunista õlis sealihakuubikud, lisa sibul ja prae läbi.
- Lisa tomatipasta ja sega läbi.
- Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
- Lahusta külmas vees maisitärklis.
- Lisa maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse, kuumuta paksenemiseni.
- Lisa hapukoor, maitseained ja kuumuta kuni keemiseni.
- Serveeri keedetud kartuli ja peediga.
Õhtusöök
Riisisalat kanaga
| Riis | 160 g |
| Hapukoor 20% | 160 g |
| Majonees | 200 g |
| Muna | 3 tk |
| Suitsukanakoib | 160 g |
| Porrusibul | 40 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Vesi | 120 ml |
| Kurk (värske) | 200 g |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese riis külma veega.
- Lase vesi keema, lisa sool ja keeda pestud riis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Pese keedetud riisi külma veega, kuni riis on jahtunud, nõruta.
- Puhasta porru ja värske kurk ning haki väikesteks ribadeks.
- Keeda munad ja haki peeneks.
- Haki suitsukana väikesteks tükkideks.
- Sega hapukoorest, maitserohelisest ja majoneesist kaste.
- Sega kõik ained hapukoorekastmega, maitsesta.
