Teisipäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Neljaviljapuder
| Neljaviljahelbed | 200 g |
| Vesi | 800 ml |
| Piim 2,5% | 200 ml |
| Sool | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa helbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
| Uba (konserv)ilma soolveeta | 80 g |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Sidrunimahl | Maitse järgi |
| Küüslauk | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Tahini | Maitse järgi |
| Vürtsköömen | Maitse järgi |
| Cayenne pipar | Maitse järgi |
| Päikesekuivatatud tomatid | 10 g |
| Petersell | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
- Peale loputamist nõruta oad sõelal.
- Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumikseriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
- Maitsestamisel lisa suhkrut, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
- Serveeri röstitud leivaga.
Lõunasöök
Kanakints hapukoore-karrikastmega
| Kanakints | 500 g |
| Toiduõli | 4 spl |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Küüslauk | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kanakintsud maitsestada purustatud küüslaugu, soola ja pipraga.
- Lasta maitsestuda mõnda aega.
- Asetada kanakintsud ahjuvormi, küpsetada ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit.
- Serveeri keedetud kartuli ja hapukoore-karrikastmega.
Hapukoore-karrikaste
| Hapukoor 20% | 300 g |
| Majonees | 120 g |
| Karripulber | Maitse järgi |
Sega kõik koostisained omavahel kokku.
Porgandi-ananassi salat
| Porgand | 150 g |
| Ananassi kompott | 60 g |
| Marjad (külmutatud) | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
Kuidas teha:
- Puhasta porgandid, riivi peeneks.
- Sulata külmutatud marjasegu, purusta kergelt.
- Vajadusel tükelda ananassikompott.
- Sega riivitud porgand, marjad, ananass omavahel.
- Lisa õli, sega ning jäta mõneks ajaks maitsestuma.
Õhtusöök
Makaronid hakklihaga tomatikastmes
| Makaronid | 280 g |
| Hakkliha (sea-veise) | 200 g |
| Sibul | 40 g |
| Tomat (konserv) | 120 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Küüslauk | Maitse järgi |
| Vesi | 550 ml |
Kuidas teha:
- Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Pese makaronid voolava vee all, kurna ja nõruta.
- Koori ning haki sibul ja küüslauk.
- Prae õlis hakkliha, sibul ja küüslauk.
- Lisa hakklihasegule purustatud tomat ja maitseained ning prae läbi.
- Lisa keedetud makaronidele hakklihasegu, kuumuta ning sega korralikult läbi.
- Serveerides raputa peale maitseroheline.
Kapsa-porru salat
| Valge peakapsas | 200 g |
| Porrusibul | 40 g |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Sidrunimahl | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Pipar | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Puhasta kapsas ja lõika peenikesed ribad või riivi jämeda riiviga.
- Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesed ribad.
- Sega kapsas ja porru omavahel kokku. Kokkusegamisel pigista veidi köögivilju, et mahlad tuleksid lahti.
- Õlist, sidrunimahlast, soolast, suhkrust ja piprast valmista salatikaste.
- Sega köögiviljade segu ja salatikaste omavahel kokku.
