Neljapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
| Riisihelbed | 200 g |
| Vesi | 200 ml |
| Piim 2,5% | 200 ml |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
- Lisa riisihelbed.
- Hauta aegajalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
- Serveeri moosiga.
Kõrvale söö keedumuna ja võileiba.
Lõunasöök
Ühepajatoit
| Kartul | 850 g |
| Kaalikas | 350 g |
| Porgand | 250 g |
| Valge peakapsas | 250 g |
| Köögiviljasegu (külmutatud, keskmiselt) | 120 g |
| Sibul | 40 g |
| Sealiha (keskmiselt) | 240 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Loorber | Maitse järgi |
| Vesi | 250 ml |
Kuidas teha:
- Pese ja tükelda köögiviljad. Kartul, porgand, kaalikas suuremad kuubikud, kapsas suuremad ruudud.
- Sulata, nõruta külmutatud köögiviljad, seejärel prae kergelt vähese õliga läbi.
- Pruunistada eelnevalt sulatatud liha.
- Lisa vesi ja jäta pruunistatud liha vaiksel kuumusel hauduma.
- Kui liha hakkab pehmeks saama, lisa tükeldatud kaalikas, porgand, sibul.
- Kui kaalikas, porgand hakkab pehmeks saama, siis lisa järgmistena kartul ja kapsas.
- Hauta kuni kõik toiduained on pehmed, maitsesta.
- Lisa nüüd toidule juurde ka eelnevalt õlis praetud köögiviljasegu, sega läbi.
- Serveerimisel lisa maitseroheline.
Õhtusöök
Peediorsoto (lihavaba)
| Odrakruup | 240 g |
| Keedetud punapeet | 320 g |
| Määrdejuust | 200 g |
| Sibul | 130 g |
| Küüslauk | Maitse järgi |
| Pipar | Maitse järgi |
| Sool | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Kuivatatud ürdisegu | Maitse järgi |
| Vesi | 300 ml |
Kuidas teha:
- Pese voolava vee all kruubid ja leota eelnevalt.
- Hauta väikesel kuumusel leotatud kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Kurna vajadusel haudunud kruupidelt üleliigne vesi.
- Puhasta sibul ja küüslauk, haki peenteks kuubikuteks.
- Kuumuta õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae segu klaasjaks.
- Lisa küüslaugu sibula segule kruubid ning prae läbi.
- Riivi jämedama riiviga pool peedi kogusest, teine pool kogust tükelda.
- Lisa toidule peet ja kuumuta segades veel natukene aega.
- Sega orsotole juurde määrdejuust, maitseroheline ja lisaks maitse järgi ürdisegu.
- Serveeri marineeritud kurgiga.
