Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Esmaspäev

Esmaspäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

Hommikusöök

 

Praemuna peekoni ja võileivaga

  1. Prae munad ja maitsesta soola-pipraga.
  2. Prae peekon.
  3. Söö koos võileiva või saiaga.

 

Lõunasöök

 

Köögiviljasupp

Kartul 240 g
Porgand 250 g
Sibul 40 g
Kaalikas 290 g
Sealiha (keskmiselt) 200 g
Hapukoor 20% 20 g
Sool Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Pipar Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Loorber Maitse järgi
Vesi 1,2 l

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa eelnevalt sulatatud liha, eemalda keemisel tekkiv vaht.
  2. Lisa maitseained ning keeda tasasel tulel, kuni liha on pehme.
  3. Kurna saadud puljong, haki liha.
  4. Pese, koori ning tükelda köögiviljad kuubikuteks.
  5. Keeda kartul puljongis poolpehmeks.
  6. Kuumuta õlis porgand, kaalikas ja sibul.
  7. Lisa köögivljad kartuli juurde ja keeda pehmeks, vajadusel lisa vett.
  8. Lisa hakitud liha ja maitsesta lõplikult.
  9. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.

 

Leivasupp hapukoorega

 

Leivasupipulber 240 g
Vesi 480 ml
Hapukoor 20% 80 g

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa keevasse vette pidevalt segades leivasupi pulber.
  3. Keeda leivasuppi pakendil ettenähtud aeg.
  4. Jahuta leivasupp ja serveeri hapukoorega.

 

Õhtusöök

 

Kanastrogonov

Kanakints 320 g
Köögiviljasegu 40 g
Küüslauk Maitse järgi
Sibul 1 sibul
Kurk (konserveeritud) 100 g
Maisitärklis 25 g
Hapukoor 20% 40 g
Tomatipasta 20% 20 g
Toiduõli 1 sl
Vesi 300 ml

 

  1. Pruunista kana ja hauta pehmeks. Jäta saadud puljong alles.
  2. Jahuta ning puhasta kontidest, haki liha peenemaks.
  3. Koori ning haki sibul ja küüslauk.
  4. Prae õlis sibul ja küüslauk klaasjaks.
  5. Lisa tomatipasta ning konservkurk ning prae läbi.
  6. Lisa külmutatud köögiviljad.
  7. Lase puljong keema ning lisa läbi praetud sibul, küüslauk, kurk, tomatipasta ja köögiviljad.
  8. Kui puljong läheb keema, lisa tükeldatud kanaliha. Vajadusel lisa vett.
  9. Lahusta külmas vees maisitärklis.
  10. Sega maisitärklise segu pidevalt segades kastmesse.
  11. Lase keema tõusta ning maitsesta lõplikult.
  12. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.
  13. Serveeri koos keedetud riisi ja porgandi-porru salatiga.

 

Porgandi-porru salat

Porgand 120 g
Porrusibul 80 g
Sidrunimahl Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ning riivi porgand.
  2. Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks ribadeks.
  3. Sega porru ja porgand kokku.
  4. Lisa toiduõli, sidrunimahl ja sool.
  5. Sega salat korralikult läbi.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!