Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Esmaspäev

Esmaspäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Kaerahelbepuder

Kaerahelbed 200 g
Vesi 800 ml
Piim 2,5% 200 ml
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema.
  2. Lisa piim.
  3. Lase uuesti vedelik keema.
  4. Lisa sool, suhkur.
  5. Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.

Pudru kõrvale söö räime tomatis koos leivaga.

 

Lõunasöök

 

Seljanka

Kartul 550 g
Kurk (konserveeritud) 160 g
Sibul 80 g
Tomatipasta 20% 50 g
Viiner 200 g
Sealiha (keskmiselt) 250 g
Hapukoor 20% 40 g
Toiduõli 1 tl
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Loorber Maitse järgi
Vesi 1 l

 

Kuidas teha:

  1. Pese, koori ning tükelda köögiviljad kuubikuteks.
  2. Keeda lihast puljong, maitseks lisa loorber.
  3. Riisu keetmise ajal liha peale tekiv vaht.
  4. Tõsta pehmeks keenud liha potist välja, kurna puljong.
  5. Pane kartul puljongisse keema.
  6. Haki jahtunud liha tükkideks.
  7. Tükelda viiner ratasteks.
  8. Kuumuta õlis sibul, marineeritud kurgikuubikud, viiner, tomatipasta ning prae läbi.
  9. Lisa praetud segu ja tükeldatud liha supile.
  10. Kuumuta keemiseni ja maitsesta lõplikult.
  11. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.

 

Mannavaht kuivsegust

Mannavahupulber 140 g
Siirup (keskmiselt) 40 ml
Vesi 450 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa vette siirup ja mannavahupulber peene joana pidevalt segades.
  3. Keeda mõni minut (v.t pakendilt keetmise aega).
  4. Jahtunud mass vahusta hoolikalt kohevaks vahuks.
  5. Serveeri mannavaht piimaga.

 

Õhtusöök 

 

Läätsestroganov (lihavaba)

Rohelised läätsed (kuivatatud) 200 g
Mugulsibul 60 g
Marineeritud kurk (neto) 120 g
Purustatud tomat 300 g
Tomatipasta 40 g
Porgand 60 g
Küüslauk Maitse järgi
Jahvatatud paprikapulber Maitse järgi
Vahukoor 35% 160 ml
Sool Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Toiduõli 1 spl

 

Kuidas teha:

  1. Lase vesi keema ja lisa keevasse vette eelnevalt külma veega läbipestud läätsed.
  2. Läätsed keevad lühikest aega. Vaata, et üle/sodiks neid ei keeda. Kui läätsed on pehmed vala nad sõelale ja pese külmaveega läbi ning jäta nõrguma.
  3. Koori, puhasta sibul, küüsauk, porgand.
  4. Küüslauk haki peeneks.
  5. Porgandist, sibulast ja marineeritud kurgist lõika 0,5×0,5cm kuubikud .
  6. Kuumuta potis või pannil õli ning lisa sinna küüslauk, sibul, porgand ja marineeritud kurk.
  7. Prae segu tasasel kuumusel kuni sinul on klaasjas ja porgand peaaegu pehme.
  8. Seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta samuti tasasel kuumusel.
  9. Seejärel lisa purustatud tomatid koos konservis oleva mahlaga.
  10. Lase tekkinud kaste keema ning maitsesta soola, suhkru, pipra ja jahvatatud paprikapulbriga.
  11. Seejärel lisa vahukoor ja kuumuta kaste keemiseni ning keeda veidi aega kuni kaste on saanud veid paksema kontsistentsi.
  12. Kõige lõpus lisa kastmesse keedetud läätsed. Kuumuta toit korralikult läbi ning vajadusel maitsesta.

Serveeri koos hiinakapsasalatiga.

 

Hiinakapsasalat maisiga

Hiinakapsas 150 g
Mais (konserveeritud) 40 g
Kurk (värske) 25 g
Maitseroheline Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Pipar Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Sidrunimahl Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Pese ja puhasta hiinakapsas ning tükelda ribadeks.
  2. Pese värske kurk ja tükelda ribadeks.
  3. Nõruta maisikonserv.
  4. Sega tükeldatud köögiviljad ja mais omavahel.
  5. Õlist, sidrunimahlast, soolast, suhkrust ja piprast valmista salatikaste.
  6. Sega köögiviljade segu ja salatikaste omavahel kokku.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!