Esmaspäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Kaerahelbepuder
Kaerahelbed | 200 g |
Vesi | 800 ml |
Piim 2,5% | 200 ml |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema.
- Lisa piim.
- Lase uuesti vedelik keema.
- Lisa sool, suhkur.
- Lisa kaerahelbed ja keeda tasasel tulel kuni saavutad pudrul sobiva paksuse ja helbed on pehmeks keenud.
Pudru kõrvale söö räime tomatis koos leivaga.
Lõunasöök
Kartul | 550 g |
Kurk (konserveeritud) | 160 g |
Sibul | 80 g |
Tomatipasta 20% | 50 g |
Viiner | 200 g |
Sealiha (keskmiselt) | 250 g |
Hapukoor 20% | 40 g |
Toiduõli | 1 tl |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Loorber | Maitse järgi |
Vesi | 1 l |
Kuidas teha:
- Pese, koori ning tükelda köögiviljad kuubikuteks.
- Keeda lihast puljong, maitseks lisa loorber.
- Riisu keetmise ajal liha peale tekiv vaht.
- Tõsta pehmeks keenud liha potist välja, kurna puljong.
- Pane kartul puljongisse keema.
- Haki jahtunud liha tükkideks.
- Tükelda viiner ratasteks.
- Kuumuta õlis sibul, marineeritud kurgikuubikud, viiner, tomatipasta ning prae läbi.
- Lisa praetud segu ja tükeldatud liha supile.
- Kuumuta keemiseni ja maitsesta lõplikult.
- Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Mannavaht kuivsegust
Mannavahupulber | 140 g |
Siirup (keskmiselt) | 40 ml |
Vesi | 450 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa vette siirup ja mannavahupulber peene joana pidevalt segades.
- Keeda mõni minut (v.t pakendilt keetmise aega).
- Jahtunud mass vahusta hoolikalt kohevaks vahuks.
- Serveeri mannavaht piimaga.
Õhtusöök
Läätsestroganov (lihavaba)
Rohelised läätsed (kuivatatud) | 200 g |
Mugulsibul | 60 g |
Marineeritud kurk (neto) | 120 g |
Purustatud tomat | 300 g |
Tomatipasta | 40 g |
Porgand | 60 g |
Küüslauk | Maitse järgi |
Jahvatatud paprikapulber | Maitse järgi |
Vahukoor 35% | 160 ml |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 spl |
Kuidas teha:
- Lase vesi keema ja lisa keevasse vette eelnevalt külma veega läbipestud läätsed.
- Läätsed keevad lühikest aega. Vaata, et üle/sodiks neid ei keeda. Kui läätsed on pehmed vala nad sõelale ja pese külmaveega läbi ning jäta nõrguma.
- Koori, puhasta sibul, küüsauk, porgand.
- Küüslauk haki peeneks.
- Porgandist, sibulast ja marineeritud kurgist lõika 0,5×0,5cm kuubikud .
- Kuumuta potis või pannil õli ning lisa sinna küüslauk, sibul, porgand ja marineeritud kurk.
- Prae segu tasasel kuumusel kuni sinul on klaasjas ja porgand peaaegu pehme.
- Seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta samuti tasasel kuumusel.
- Seejärel lisa purustatud tomatid koos konservis oleva mahlaga.
- Lase tekkinud kaste keema ning maitsesta soola, suhkru, pipra ja jahvatatud paprikapulbriga.
- Seejärel lisa vahukoor ja kuumuta kaste keemiseni ning keeda veidi aega kuni kaste on saanud veid paksema kontsistentsi.
- Kõige lõpus lisa kastmesse keedetud läätsed. Kuumuta toit korralikult läbi ning vajadusel maitsesta.
Serveeri koos hiinakapsasalatiga.
Hiinakapsasalat maisiga
Hiinakapsas | 150 g |
Mais (konserveeritud) | 40 g |
Kurk (värske) | 25 g |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese ja puhasta hiinakapsas ning tükelda ribadeks.
- Pese värske kurk ja tükelda ribadeks.
- Nõruta maisikonserv.
- Sega tükeldatud köögiviljad ja mais omavahel.
- Õlist, sidrunimahlast, soolast, suhkrust ja piprast valmista salatikaste.
- Sega köögiviljade segu ja salatikaste omavahel kokku.