Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Kolmapäev

Kolmapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

Hommikusöök

Maisimannapuder

Maisimanna 200 g
Piim 2,5% 200 ml
Vesi 800 ml
Sool maitse järgi

 

Kuidas teha:

1. Kuumuta vesi keemiseni.
2. Lisa piim ja kuumuta keemiseni.
3. Lisa maisimanna.
4. Hauta pidevalt segades.
5. Maitsesta soolaga.

Lõunasöök

Koorene seene-sealiha hautis 

Sealiha 250 g
Seened (konserv) 160 g
Sibul 80 g
Vahukoor 35% 80 g
Maisitärklis 20 g
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
Vesi 900 ml

 

Kuidas teha:

1. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles sealihakuubikud.
2. Koori ning haki sibul ning prae koos lihaga läbi.
3. Kurna konservseened ning lisa sibula ja liha hulka, prae läbi.
4. Lisa vesi ja hauta liha pehmeks.
5. Maitstesta soola ja pipraga.
6. Lisa vahukoor, kuumuta keemiseni ja keeda hautist koos koorega kuni kaste veidi pakseneb.
7. Lahusta külmas vees maisitärklis.
8. Sega pidevalt segades maisitärklise segu kastmesse, kuni kaste saavutab soovitud konsistentsi.
9. Serveeri keedukartuli, riisi või pastaga.

Porgandisalat

Porgand 400 g
Mahl 20 g
Toiduõli 1 tl

 

Kuidas teha:

1. Pese, koori porgandid.
2. Riivi porgand jämedama riiviga.
3. Sega riivitud porgandile juurde toiduõli ning mahl.
4. Sega salat korralikult läbi ja lase salatil natuke maitsestuda.

Õhtusöök

Köögivilja raguu kanaga 

Kaalikas 250 g
Porgand 250 g
Valge peakapsas 250 g
Kartul 250 g
Sibul 40 g
Kanakints 250 g
Purustatud tomat 80 g
Vesi 200 ml
Sool, pipar maitse järgi
Maitseroheline maitse järgi
Toiduõli 1 tl

 

Kuidas teha:

1. Pane kanakintsud külma veega keema.
2. Kui vesi läheb keema, koori vaht ja lisa sool, pipar, loorber.
3. Valmis keedetud kanakintsud jahuta ning puhasta kontidest.
4. Tükelda kanaliha suuremateks tükkideks.
5. Pruunista kiirelt kooritud, tükeldatud sibul ja porgand vähese õliga.
6. Seejärel vala peale kintsude keemisest saadud kurnatud puljong.
7. Kui puljong läheb keema, lisa kaalikas ja kapsas.
8. Kui kaalikas ja kapsas hakkavad pehmeks minema, lisa kartul ja purustatud tomat.
9 . Maitsesta raguu ja hauta kuni kõik köögiviljad on pehmed.
10. Kui köögiviljad pehmed, lisa kanaliha tükid.
11. Serveerimisel lisa maitseroheline.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!