Kolmapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Manna | 200 g |
Piim 2,5% | 240 ml |
Suhkur | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Vesi | 800 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja lase keema tõusta.
- Lisa piimasegu hulka aeglasel segades peene joana manna.
- Hauta pidevalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
Võileib valgeoa pasteediga (lihavaba)
Uba (konserv)ilma soolveeta | 80 g |
Suhkur | Maitse järgi |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Küüslauk | Maitse järgi |
Toiduõli | 1 tl |
Tahini | Maitse järgi |
Vürtsköömen | Maitse järgi |
Cayenne pipar | Maitse järgi |
Päikesekuivatatud tomatid | 8 g |
Petersell | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Oad vala purgist sõelale, ning loputa külma veega.
- Peale loputamist nõruta oad sõelal.
- Seejärel aseta oad ja ülejäänud komponendid nõusse, kus on mugav saumikseriga pasteeti valmistada ning püreesta oad, päiksekuivatatud tomatid, küüslauk, tahini ja petersell.
- Maitsestamisel lisa suhkrut, sidrunimahla, vürtsköömneid, pipart, küüslauku ja petersell maitse järgi.
- Serveeri röstitud leiva või saiaga.
Lõunasöök
Kalasupp
Kalafilee (keskmiselt) | 450 g |
Kartul | 600 g |
Porrusibul | 200 g |
Porgand | 120 g |
Muna | 80 g |
Sool | Maitse järgi |
Pipar | Maitse järgi |
Suhkur | Maitse järgi |
Sidrunimahl | Maitse järgi |
Toiduõli | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Vesi | 950 ml |
Kuidas teha:
- Keeda kalast puljong, tõsta kala välja ja tükelda.
- Pese, koori ja tükelda köögiviljad kuubikuteks.
- Kuumuta köögiviljad õlis.
- Lisa puljongile kartul ja köögiviljad ning keeda pehmeks.
- Lisa tükeldatud kala.
- Maitsesta supp lõplikult.
- Serveeri maitserohelisega.
Kama-kohupiimakeem marjakastmega (lihavaba)
Kohupiim 0,1% | 500 g |
Suhkur | 80 g |
Kamajahu | 40 g |
Marjad (külmutatud) | 160 g |
Piim 2,5% | 40 ml |
Kuidas teha:
- Sulata külmutatud marjad.
- Kohupiimale lisa piim, kamajahu ja pool suhkru kogusest.
- Püreesta sulanud marjad koos ülejäänud suhkruga.
- Kohupiimakreem serveeri marjakastmega.
Õhtusöök
Kartuli-hernepuder peekoniga
Kartul | 550 g |
Hernes (kuivatatud) | 250 g |
Piim 2,5% | 200 ml |
Peekon | 200 g |
Sibul | 120 g |
Sool | Maitse järgi |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Aseta herned külma vette likku.
- Kartul keeta koos eelnevalt leotatud hernestega pehmeks.
- Koori ning haki sibul, haki peekon.
- Prae õlis sibul, lisa peekon ja prae läbi.
- Kuumuta piim keemiseni.
- Pehmeks keedetud kartuli-herne massile lisada piim ja segada pudruks.
- Pudru hulka lisada praetud sibul ja peekon ning segada läbi.
- Maitsesta lõplikult, serveeri maitserohelisega.
- Serveeri värske kurgi salatiga.
Värske kurgi salat hapukoorega (lihavaba)
Kurk (värske) | 120 g |
Hapukoor 20% | 60 g |
Maitseroheline | Maitse järgi |
Sool | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese kurgid, tükelda
- Tükeldatud kurkidele lisa hapukoor
- Nüüd lisa sool ja maisteroheline ning sega kõik omavahel läbi.