Kolmapäev
Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.
Hommikusöök
Mannapuder
| Manna | 160 g |
| Piim 2,5% | 250 ml |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Sool | Maitse järgi |
| Vesi | 800 ml |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni.
- Lisa piim ja lase keema tõusta.
- Lisa piimasegu hulka aeglasel segades peene joana manna.
- Hauta pidevalt segades.
- Maitsesta soola ja suhkruga.
Kõrvale valmista maitsev heeringavõileib.
Lõunasöök
| Kartul | 400 g |
| Frikadellid | 0,07 |
| Porgand | 200 g |
| Köögiviljasegu (külmutatud, keskmiselt) | 250 g |
| Sibul | 40 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Pipar | Maitse järgi |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Vesi | 1 l |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool. Seejärel keeda selles vees frikadellid. Keemise ajal korja kindlasti tekkinud vaht ära.
- Kui frikadellid tõusevad pinnale on nad valmis.
- Võta frikadellid saadud puljongist välja jahtuma.
- Kurna puljong, et leem jääks selgem.
- Pese, koori ja tükelda juurviljad (kartul, sibul, porgand) kuubikuteks.
- Passeeri õlis sibul ja porgand. Seejärel lisa külmutatud köögiviljad .
- Kuumuta frikadellide keetmisest saadud puljong keemiseni ja lisa passeeritud köögiviljad. Vajadusel lisa vett.
- Lisa kartuli kuubikud.
- Keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
- Lisa frikadellid supile, maitsesta.
- Serveerides raputa peale maitseroheline.
Magustoiduks söö kohupiimakreemi.
Õhtusöök
| Tatar | 280 g |
| Konserv šampinjonid | 120 g |
| Toiduõli | 1,5 spl |
| Sibul | 120 g |
| Külmutatud köögivili | 140 g |
| Sool | Maitse järgi |
| Karri | Maitse järgi |
| Vahukoor | 320 ml |
| Vesi | 240 ml |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Kuumuta vesi keemiseni, lisa eelnevalt pestud tatar.
- Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
- Kurna tatar ja jäta sõelale nõrguma.
- Kalla purgist šampinjonid sõelale, nõruta ja tükelda.
- Puhasta ja tükelda sibul.
- Lisa pannile õli ja kuumuta selles kõigepealt sibul klaasjaks.
- Lisa sibulale juurde tükeldatud seened ja köögivili, kuumuta kõik segades läbi.
- Lisa köögiviljasegule maitse järgi karrit ja soola.
- Lisa segule vahukoor ja kuumuta seni kui koor on paksenenud.
- Lisa valmis köögivilja-kooresegule juurde keedetud tatar ja sega toit läbi.
- Maitseroheline lisa serveerimisel.
- Kõrvale söö värske kurgi salatit.
Värske kurgi salat sibulaga
| Kurk (värske) | 160 g |
| Sibul | 50 g |
| Maitseroheline | Maitse järgi |
| Sool | Maitse järgi |
| Suhkur | Maitse järgi |
| Toiduõli | 1 tl |
| Äädikas | Maitse järgi |
Kuidas teha:
- Pese kurgid, tükelda.
- Puhasta ja tükelda sibul.
- Sega kurk ja sibul omavahel.
- Valmista salatikaste, segades omavahel õli, sool. suhkur, äädikas.
- Vala salatikaste salatile, sega kõik koostisained läbi.
- Lisa salatile maitseroheline.

