Internet Explorer ei ole toetatud

Hoolekandeteenused.ee veebilehte on võimalik kasutada Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge või mõne muu moodsa veebilehitsejaga.

Lae alla Chrome Lae alla Firefox

Kolmapäev

Kolmapäev

Kõik retseptid on neljale. Tagasi nädalamenüüsse saab selle lingi kaudu.

 

Hommikusöök

 

Mannapuder

Manna 160 g
Piim 2,5% 250 ml
Suhkur Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Vesi 800 ml

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni.
  2. Lisa piim ja lase keema tõusta.
  3. Lisa piimasegu hulka aeglasel segades peene joana manna.
  4. Hauta pidevalt segades.
  5. Maitsesta soola ja suhkruga.

Kõrvale valmista maitsev heeringavõileib.

 

Lõunasöök

 

Frikadellisupp

Kartul 400 g
Frikadellid 0,07
Porgand 200 g
Köögiviljasegu (külmutatud, keskmiselt) 250 g
Sibul 40 g
Sool Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Pipar Maitse järgi
Maitseroheline Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Vesi 1 l

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool. Seejärel keeda selles vees frikadellid. Keemise ajal korja kindlasti tekkinud vaht ära.
  2. Kui frikadellid tõusevad pinnale on nad valmis.
  3. Võta frikadellid saadud puljongist välja jahtuma.
  4. Kurna puljong, et leem jääks selgem.
  5. Pese, koori ja tükelda juurviljad (kartul, sibul, porgand) kuubikuteks.
  6. Passeeri õlis sibul ja porgand. Seejärel lisa külmutatud köögiviljad .
  7. Kuumuta frikadellide keetmisest saadud puljong keemiseni ja lisa passeeritud köögiviljad. Vajadusel lisa vett.
  8. Lisa kartuli kuubikud.
  9. Keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
  10. Lisa frikadellid supile, maitsesta.
  11. Serveerides raputa peale maitseroheline.

Magustoiduks söö kohupiimakreemi.

 

Õhtusöök

 

Koorene tatrapuder seentega

Tatar 280 g
Konserv šampinjonid 120 g
Toiduõli 1,5 spl
Sibul 120 g
Külmutatud köögivili 140 g
Sool Maitse järgi
Karri Maitse järgi
Vahukoor 320 ml
Vesi 240 ml
Maitseroheline Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa eelnevalt pestud tatar.
  2. Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
  3. Kurna tatar ja jäta sõelale nõrguma.
  4. Kalla purgist šampinjonid sõelale, nõruta ja tükelda.
  5. Puhasta ja tükelda sibul.
  6. Lisa pannile õli ja kuumuta selles kõigepealt sibul klaasjaks.
  7. Lisa sibulale juurde tükeldatud seened ja köögivili, kuumuta kõik segades läbi.
  8. Lisa köögiviljasegule maitse järgi karrit ja soola.
  9. Lisa segule vahukoor ja kuumuta seni kui koor on paksenenud.
  10. Lisa valmis köögivilja-kooresegule juurde keedetud tatar ja sega toit läbi.
  11. Maitseroheline lisa serveerimisel.
  12. Kõrvale söö värske kurgi salatit.

 

Värske kurgi salat sibulaga

Kurk (värske) 160 g
Sibul 50 g
Maitseroheline Maitse järgi
Sool Maitse järgi
Suhkur Maitse järgi
Toiduõli 1 tl
Äädikas Maitse järgi

 

Kuidas teha:

  1. Pese kurgid, tükelda.
  2. Puhasta ja tükelda sibul.
  3. Sega kurk ja sibul omavahel.
  4. Valmista salatikaste, segades omavahel õli, sool. suhkur, äädikas.
  5. Vala salatikaste salatile, sega kõik koostisained läbi.
  6. Lisa salatile maitseroheline.

    Kirjuta meile, me soovime sind aidata!

    Sinu sõnum on saadetud!